A lakásfelújítás egyik kritikus pontja a burkolatok cseréje, felújítása. A meleg burkolat, mint a szőnyegpadló lerakása vagy a parketta felcsiszolása nem kis feladat. A munka ráadásul sok kosszal és porral jár, a burkolatcserére ítélt helyiségeket ki kell pakolni, a bútorokat le kell takarni. Ugyanez a helyzet az úgynevezett hidegburkolattal, a kőpadló vagy csempefal megújításánál. Ezekhez a munkákhoz a legtöbb esetben mesterember közreműködése szükséges. Egy fürdőszobai csempézés nagy precizitást és odafigyelést igényel, a ragasztás, a csempevágás, a fugázás szakembert kíván.

Megoldás: az öntapadós csempe

Otthonunk vizes helyiségeinek felújításakor vagy átalakításakor külön figyelnünk kell arra, hogy a penészedéssel a jövőben ne legyen dolgunk. Akár a konyháról van szó, akár a fürdőről, a tisztaság elsődleges szempont. Ha szeretnénk lakásunkban ezeket a helyiségeket is megszépíteni, de kerülnénk a sok porral és felfordulással járó burkolási munkát, választhatunk más, költséghatékony megoldást is. Ez a megoldás pedig az öntapadós csempe. A Fóliás Jucinál kapható öntapadós csempék egyik különleges termékcsoportja a 3D zselés hatású öntapadós csempe, amely fürdőbe, konyhába, de dekorációs célra is kiválóan alkalmazható. Látványos és egyben praktikus, hiszen tökéletesen hozza a valódi csempe térbeliségét és küllemét. Vidám és visszafogott színekben és különféle mozaikos kivitelben kaphatók.

Páratlan látvány a konyhában, fürdőben

Napjaink egyik legnépszerűbb csempéje a metrócsempe: a téglalap alakzatú öntapadós csempéből is többféle színűt találunk Fóliás Juci weboldalán. Akik igazi különlegességre vágynak, azoknak ajánlott a többinél vastagabb, alumínium öntapadós 3D csempe, amely valódi fém és bőr részekből áll. A magas minőségű öntapadós csempék könnyen darabolhatók, méretre vághatók és illeszthetők. Ellenállók a meleggel és a párával szemben, vízálló tulajdonságuknak köszönhetően vizes helyiségekbe bátran használhatóak. Felületük könnyen és egyszerűen tisztán tartható, antibakteriális és penészálló felülettel rendelkeznek. Az öntapadós csempék környezetbarát anyagokból készülnek.

Az öntapadós csempe használatáról

Az öntapadós csempéhez nincs szükségünk ragasztóra, habarcsra vagy különleges szerszámokra. A fólia hátoldalán található védőréteg lehúzása után egyszerűen az egyenes felületre simítjuk. Ollóval vagy szikével könnyedén méretre vágható, az illesztések sem látszódnak. Rendkívül tartós, foltálló, könnyen takarítható és igazán különleges hatást érhetünk el vele. Amennyiben megunnánk vagy másmilyenre cserélnénk a felrakott fóliát, úgy egy hajszárító segítségével, pillanatok alatt eltávolíthatjuk. Számos helyen alkalmazhatjuk, konyhapult mögött, fürdőszoba falra, tárgyak díszítésére, de akár üzlethelyiségek dizájnos dekorálására is.