A sötét fából ácsolt kilátó akár Mordorba is passzolna, pedig csak nem sokkal Vonyarcvashegy fölött járunk.

Igazi kilátónagyhatalom a Balaton északi partjának zalai része, hiszen Balatongyörök, Vonyarcvashegy és Gyenesdiás látszólag egymással verseng azon, melyik település tud több kilátót felmutatni a Keszthelyi-hegységben. A vonyarciak egyik kilátója a 355 méteres Pető-hegyen, az erdő mélyén megbúvó Berzsenyi, ahol gyönyörű körpanorámát kapunk a környékről. 

Észak felé a Keszthelyi-hegység erdős hegyvidéke terpeszkedik, dél felé a Balaton és a Keszthelyi-öböl a Zala torkolatával, de nyugatra és keletre is messzire el lehet látni. Rendkívül tiszta időben az Alpokalja és a Mecsek is kivehető a távolban ködösen. A kilátó egész modern, a mordori hangulatot árasztó, sötét fából ácsolt építményt 2002-ben újították fel. A geocaching rajongói ládát is találnak itt.

Hogyan jutok ide? A legcélszerűbb útvonal a vonyarci vasútállomásról indul: a piros sáv jelzést kell követni hegynek felfelé a Kossuth Lajos utcán, majd a Fő utcán és további hegyi utcákon át érünk be az erdőbe, ahonnan meg sem állunk a kilátóig. Érdekesség, hogy akár biciklivel is végigmehetünk az útvonalon (itt egy térkép hozzá). Opció még, hogy a Gyenesdiás határában lévő körforgalomtól a Kéktúra jelzését követve eljutunk a gyenesdiási Nagymezőig, ahonnan a sárga sáv jelzés visz a kilátóhoz.