Ha már egyszer is költöztél életed folyamán, bizonyára tisztában vagy azzal, hogy ez mennyire idegőrlő folyamat tud lenni. Hiszen nem elég mindent többszörösen körbetekerni a sérülések elkerülése érdekében, dobozolni a könnyebb szállíthatóság miatt, és az egyik helyről a másikra fuvarozni az ingóságokat, de még az új helyen ki is kell pakolni őket.

Különösen strapás feladat ez, ha nem terveztük meg kellőképp a csomagolást, és ezáltal a költözést sem, hiszen az értékesebb tárgyaink, mint például az ékszerek, jelentős károkat tudnak elszenvedni ilyenkor. Ezért költözés alkalmával az értéktárgyainkra mindig legyünk különös tekintettel, így rendkívül sok bosszúságtól és anyagi kártól óvhatjuk meg magunkat. Ha a lentebb található tippek után sem érzed úgy, hogy menne egyedül a feladat, vedd igénybe a Visszuk.hu költöztető szolgáltatását!

Készüljünk fel a csomagolásra!

A csomagolást sajnos nem lehet pikk-pakk letudni, időt kell szánni a helyes kivitelezésre. Ezért akkor járunk a legjobban, ha a művelet megkezdése előtt készítünk egy tervet, és aszerint haladunk a feladattal. Az ékszerek csomagolására szánjunk külön időt, hiszen az nem megfelelő mód, ha minden csecsebecsénket összeöntjük egy dobozba mindenféle rendszerezés és plusz védelem nélkül.

Az ékszercsomagolás lépései

A csomagolás megkezdése előtti első lépés az ékszerek kiválogatása. Ehhez terítsünk le egy nagyobb fehér papírlapot az asztalra, és helyezzük rá az ékszereket. Színes újságpapír nem jó erre a célra, hiszen a nyomdafesték foltot hagyhat az egyes ékszerek felületén. Ezután típusonként csoportosítsuk őket (fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok, stb.). Amennyiben van olyan darab, melyre már nem tartunk igényt, szedjük ki a kupacból, és szabaduljunk meg tőle. Második lépésben válasszuk ki a megfelelő csomagolóanyagot. Többek közt használhatunk puha csomagolópapírt, buborékfóliát, visszazárható műanyag tasakot, de az olyan szokatlan eszközök is jól jöhetnek, mint a szívószálak. A szívószálak a nyakláncok csomósodásmentes szállításában jeleskednek, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint a láncot a szívószálon átbújtatni. Mindig gondoljunk arra, hogy drága ékszerek esetén túlzott védelem nem létezik, ezért ha úgy érezzük biztonságosnak, nyugodtan biztosítsuk további csomagolóanyaggal a védelmet.

Ékszerdoboz

Amennyiben megvan még a vásárláskor kapott ékszerdoboz, azt is bátran használhatjuk. Ugyanakkor az ékszerboltok kínálatában is megtalálható különféle díszes ékszerdobozok is kitűnőek erre a célra, hiszen ezekben rendszerezetten lehet tartani az értékes csecsebecséket. Így nem feltétlen van szükség az egyesével történő csomagolásra, hanem elég lehet csak az üresen maradt réseket kitölteni vattával, valamint az ékszerdobozt óvni a megfelelő védőborítás alkalmazásával.