Kevés olyan táska típust tudnánk mondani, ami jobb lenne a hétköznapok rohanásában, mint egy jól megválasztott hátizsák. Nem véletlen, hogy a fazon népszerűsége évtizedek óta töretlen, hiszen egy nagyon jól összerakott táskáról beszélünk. Ismerd meg, hogy miért is válassz hátizsákot magadnak!

Nem mindegy, hogy milyen

Első körben érdemes tisztázni, hogy milyen célt fog szolgálni a hátizsák. Mindennapos használatra keresel? Esetleg a következő túrádhoz keresed a megfelelő társat? Van egy gyermeked, akinek az iskolába kellene egy egészséges darab? Ezek mindegyike nagyon gyakori, így nem véletlen, hogy pont a túrahátizsákok és az iskolatáskák tartoznak a legnépszerűbb hátizsák kategóriába.

Iskolatáskát, de milyet?

Haladjunk sorban. Iskolatáskaként nagyon fontos, hogy ne terhelje túl a gyermek növésben lévő testét. Kevésbé ismert tény, hogy minden gyermek a testsúlyának maximum a 10 százalékát viselhetné a hátán úgy, hogy az ne ártson a gerincének. Tedd a szívedre a kezed, ugye te is tapasztaltad, hogy ha megemeled a csemetéd táskáját, legalább a dupláját teszi ki a súlya? Pont emiatt fejlesztették ki a gurulós iskolatáskákat, amik mindenkinek kedveznek. A szülő nem aggódik az egészség miatt, a gyermek rogyásig pakolhatja, akkor sem fog megszakadni, és a táska is jól bírja a kiképzést. Az Etáskánál számos gurulós hátizsák közül válogathatsz gyermekednek, így már csak a színt kell kiválasztanotok, és indulhat a suli!

A hétköznapokban

Nagyon gyakran látni a közlekedés során, hogy az emberek hátizsákkal szaladgálnak az utcán. Ez nem véletlen, hiszen egyforma terhelést biztosít a test számára, remekül pakolható, és persze a hátizsáktól függően jó, ha passzol az öltözékhez. Egy nem megfelelő hátizsák választás néha elég groteszk összhatást eredményez, mint mondjuk öltönyhöz egy sportos hátravaló. Nem a legjobb, de nincs más megoldás, mint választani egy elegáns öltözethez passzoló darabot! Ugyanígy a hölgyek esetében is.

Túrahátizsákok