A korcsolyázás szerelmeseinek az idei téltől Füreden sem kell várniuk arra, hogy befagyjon a Balaton.

Miután tegnap megírtuk, milyen új jégpályák nyílnak a Balatonnál, hirtelen Balatonfüred is csatlakozott a sorhoz. Nyáron fejezték be Füred központjában a mélygarázs fölötti területen zajló munkálatokat, amelynek eredményeként létrejött egy nagy tér padokkal, szökőkúttal, térkővel, zöldfelülettel és új épületekkel. Az egyikben kapott helyet a Zelna Borbárja, de úgy tudjuk, hosszú távon kiállítótereket is kialakítanak majd.

A nagy letérkövezett felület most, hogy beköszönt lassan a tél, elnyeri értelmét: 900 négyzetméteres korcsolyapályát létesítenek rajta.

A Balatonfüredi Jégpályáról eleinte csak pletykákból lehetett hallani, majd novemberben egy utólag gyorsan törölt Facebook-oldalt is kapott. Megkerestük a leendő üzemeltető füredi önkormányzati céget, a Probio Zrt.-t is, de a múlt héten még csak annyit közöltek, zajlanak az egyeztetések. Aztán hétfőn megtört a jég: a város hivatalos honlapján jelentették be, hogy a pálya december 6-án megnyílik, ha tartósan 10 fok alatt lesz a hőmérséklet (az előrejelzések szerint igen). A területet már el is kezdték átrendezni.