Sokszor hallhattuk már azt a mondatot, hogy az élet mindig utat tör magának. A tűz pusztította fonyódi berekre pedig ez hatványozottan igaz, meg is néztük drónról, hogy regenerálódott a természet az áprilisi inferno után.

Az ország szinte összes médiuma szomorúan számolt be róla április 6-án, hogy befejeződött a nádas oltása Fonyód mellett. Az persze jó hír volt, hogy a tűzoltók hősies munkájának eredményeképp megakadályozták a lángok tovaterjedését, de addigra 300 hektárnyi berek vált a tűz martalékává. A Turul utca és az M7-es autópálya között mintegy másfél kilométer hosszan égett a nád két napon át. Hét településről jöttek tűzoltók, de ők se tudták megmenteni a több ezer (olykor védett) békát, siklót, teknőst és más állatokat.

A természet azonban képes nagyon gyorsan regenerálódni, és ezúttal is főnixként támadt fel hamvaiból. Fotósunk, Kálló Péter drónnal repült az egykor puszta táj fölé és mutatta meg, mennyire szépen kizöldült a terület (ráadásul a képek még a július 27-28-i csapadékos hétvége előtt készültek). Íme először is két kép arról, hogyan nézett ki a letarolt táj (Böröczky Bulcsú egyébként részletesen dokumentálta a folyamatot, éppen tegnap osztott meg egy videót róla Facebook oldalán):

És következzenek a We Love Balaton fotói a gyógyuló tájsebről:

Címkék