Amikor különféle arckrémekről, kozmetikumokról beszélünk, célcsoportként elsősorban mindig a nők jutnak eszünkbe. Ám felvetődik a kérdés: vajon a férfiaknak nincs szükségük arra, hogy kellő odafigyeléssel ápolják a bőrüket? A válasz roppant egyszerű: természetesen számukra is éppolyan fontos! Egy férfinak is ugyanúgy lehet száraz, zsíros, érzékeny vagy épp vízhiányos a bőre, márpedig ezek a típusok mind különböző ápolást igényelnek, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A testünk ugyanis rendkívül okos “szerkezet”: jelez nekünk, ha valamit rosszul csinálunk.

Árulkodó tünetek

A férfiak nagy része nem kíséri figyelemmel arcbőre állapotát. Pedig nekik is ugyanúgy problémát okozhat az állandóan száraz és viszkető, hámló, kipirosodó vagy éppen túlzottan zsíros bőr. A legtöbben azonban ilyenkor megkeresik a legelső krémet, ami a kezük ügyébe kerül, és azt használják, függetlenül attól, hogy testápolóról vagy kézkrémről van szó. Ha pedig olyan szavakat hallanak mint a hyaluronsav vagy a kollagén, akkor többnyire visszakérdeznek, hogy ezeket vajon eszik vagy isszák.

A tudatos férfiak azonban jól tudják: a megfelelő arcápolás nem csak a nők kiváltsága, hiszen ha tisztában vannak a bőrtípusukkal, akkor ők is ugyanúgy sokat tehetnek azért, hogy szó szerint jól érezzék magukat a bőrükben. Természetesen ehhez nem szükséges kimondottan férfiaknak készített arckrémeket használniuk, hiszen a Helia-D számos kozmetikumot ajánl az erősebb nem számára is.

A férfiasság jelképei: szakáll és borosta

A férfi arcápolásnak egyetlen olyan eleme van, amit a nők sosem tapasztalnak meg, ez pedig a borotválkozás és az ezzel kapcsolatos teendők sora. Itt is igaz, hogy akadnak olyan férfiak, akik letudják az egészet penge és borotvahab használatával, míg mások nagy figyelmet fordítanak az utóápolásra is. Ilyenkor kerül elő az after shave és az arcbalzsam, melyek segítenek csökkenteni az irritációt és a kipirosodást.

Üde és rugalmas bőr

A ráncosodás bizony egyik nemet sem kíméli, ahogy telik az idő, természetes, hogy az eleinte apró szarkalábak egyre jobban elmélyülnek. Ezt a folyamatot természetesen nagyszerűen karban tudjuk tartani olyan ránctalanító krémek használatával, mint például a Helia-D Cell Concept készítmények. A nappali, illetve éjszakai feszesítő és sejtmegújító krémek között a 35, 45, és 55 év feletti korosztály is megtalálhatja a bőrének ideális készítményt.

Ha pedig a hidratálás az elsődleges szempont, akkor a Helia-D Aquaboom és Botanic Concept arcápolói gondoskodnak a feszes, rugalmas bőrről.

Védekezzünk az UV sugárzás ellen!

Amikor egy férfi ideje nagy részét szabadban tölti, ügyelnie kell a fényvédelemre. A káros UV sugarak ugyanis nem csak nyáron támadnak! Ezért nap mint nap érdemes olyan arckrémet használni, amely fényvédő összetevőket is tartalmaz, mint például a Helia-D Professional márkatermékek között található nappali fényvédő krém.