A női kötődés kifürkészhetetlen, főként, ha ékszerekről van szó. Vannak örökölt, antik ékszereink, amiknek az idő és az örökség ténye adja az értékét, míg mások az érzelmi töltöttsége miatt válnak fontossá. Ilyen például az eljegyzési gyűrű is, amihez a nők többsége különösen kötődik. Te sem szereted levenni ezt a különleges ékszert? Pedig sajnos vannak helyzetek, amikor a gyűrű védelme érdekében mindenképp ajánlott megszabadulni tőle. Nem hiszed? Maradj velünk és tudd meg, hogy mikor vedd le az eljegyzési gyűrűt!

Kézmosás, zuhanyzás és fürdés

A kézmosás az egyik leggyakoribb dolog, amit napközben végzünk, főleg manapság. Márpedig a sok szappan egyáltalán nem tesz jót a gyönyörű eljegyzési gyűrűnek. Éppen ezért, bár macerásnak tűnhet, de minden kézmosáskor távolítsuk el az ékszert a kezünkről. Mivel a szappan óhatatlanul is beleragad a kövek foglalatába, így az könnyen tompíthatja a gyémánt csillogását, amiért pedig kár lenne. Éppen ezért minden kézmosás előtt vedd le az eljegyzési gyűrűdet és tedd egy biztonságos helyre, azaz semmiképp sem a mosdó szélére!

Ha már a gyűrű biztonságos tárolásáról esett szó, akkor a legjobb, hogy azokra az alkalmakra, amikor leveszed, rendszeresítesz egy kis dobozt. Ez azért is praktikus, mert így mindig tudod, hogy hova teszed, másrészt pedig garantáltan biztonságban lesz. Ha pedig nincs ilyened, akkor lehetőleg tedd a táskád egy kicsi, biztonságos rekeszébe vagy a nadrágod zsebébe.

Tisztítás

Az eljegyzési gyűrű tisztítása is meglehetősen fontos dolog. Legalább félévente érdemes elvinni a gyűrűt ékszerészhez, hogy átessen egy alapos átvizsgáláson és tisztításon. Ennyit azért megérdemel a szerelemnek ez a különleges záloga, nem?

Edzés

A testmozgás rendkívül fontos az egészséges élethez. Éppen ezért minél többet mozogj, akár teremben, akár a friss levegőn. Ehhez pedig minden esetben vedd le az eljegyzési gyűrűdet, mert balesetveszélyes lehet a viselése. Egyrészt kárt tehetsz magadban, másokban vagy az eszközökben, de ha beakad valahova, nem csak a gyűrű sérülhet, hanem az ujjad is. Nem minden drágakő olyan erős, mint a gyémánt, így azok könnyebben törnek.

Kertészkedés és takarítás

Kertészkedés esetén ösztönösen leveszik a menyasszonyok a gyűrűket, hiszen ennek során mindig meglehetősen koszos lesz a kéz. Ásás, ültetés, locsolás? Mindegyiknél óhatatlanul is sáros leszel, és a szappanhoz hasonlóan bekerülnek a kis darabok a gyűrű köveinek az illesztésébe.

Takarítás során pedig a vegyszerek okozhatnak károsodást. Ez nem feltétlenül lesz látható, de a köveken egy bevonatot képezhetnek, amit később nehezebb eltávolítani, akár szakember által is.

Meggyőztünk, hogy vannak olyan alkalmak, amikor le kell venned az eljegyzési gyűrűd? Ha igen, és hasznosnak találtad a cikkünket, akkor oszd meg másokkal is!