Ma már egyre nagyobb kihívás a mikroorganizmusoktól mentes, tiszta víz előállítása. Gondolj csak bele, hányszor sült el rosszul a nyaralás, a vegyszerektől duzzadó, mérgező, kellemetlen medencézés miatt? Ezek az eljárások nemcsak a környezetet terhelik, de az emberi egészségre is károsak. Különös kihívás a víz tisztaságát elérni akkor, ha ezt otthoni medencénkben szeretnénk elérni. Lássuk, milyen módszer létezik erre!

Forradalmi víztisztítási technológia

Ha azt gondolnád, hogy ez valami újabb “csodacikk”, ami csak elméleteket kínál, akkor tájékoztatlak, hogy valójában valós, gyakorlati megoldásokkal találkozhatsz ebben a néhány a sorban! Az UV-C víztisztítási technológia ugyanis hatékony fegyver a vírusok, gombák, baktériumok ellen. A módszer ráadásul teljesen környezetbarát, hiszen nem változtatja meg a víz összetételét, nincs mellékterméke, nem juthat semmilyen veszélyes vegyszer a környezetbe. Az UV-C lámpás termékek és tartozékaik használata a környezet és az emberek maximális védelmét teszi lehetővé.

Blue Lagoon élmények

Sajnos most nem egy lakatlan szigetről lesz szó, de talán medencédet sikerül olyan kristálytisztára varázsolni ezekkel a készülékekkel, mint amilyennek a ragyogó tenger tűnik a filmekben.

A Hollandimpex Blue Lagoon víztisztító berendezései hatékony megoldást nyújtanak a kerti medencék vizének tisztítására. A készítmények úgy fertőtlenítik a vizet, hogy az eközben felhasznált klór mennyiségét minimális mértékűre csökkenthetik, vagy éppen teljesen el is lehet azt hagyni. Hogyan lehetséges ez? A különböző módszerek UV-C sugárzással való kombinálásának köszönhetően, mint amilyen például a rézionok vagy az ózongáz használata.

A klór valójában szükséges a víz fertőtlenítéséhez, de tudjuk, hogy több kellemetlen mellékhatása is van. Az irritáció, a viszketés, a gyulladt, piros szemek, a légúti gyulladások mind-mind ismert panaszok, nem is beszélve az elviselhetetlen szúrós klórszagról. Ezek a hatások különösen veszélyesek a gyermekekre és az idősekre. A Blue Lagoon rendszerekkel akár 80-90-100%-kal is csökkenthető a felhasznált klór mennyisége.

Hogyan működik?

A készülékekbe germicidlámpák kerültek beépítésre. A lámpák bizonyos hullámhosszon sugároznak UV-C fényt, amelynek köszönhetően erőteljes tisztító hatással bírnak. A közel 254 nm-es sugárzású lámpák hatása a fotokémiai eljáráson alapul. A környezetet szennyező anyagok nagy része szerves és szénalapú összetevőkből áll. Ezek az összetevők pedig erős intenzitású sugárzás hatására lebomlanak.

Nos, egyszerűbb, mint az 1x1. A steril víz már nem álom, bárki megvalósíthatja, csupán egy kis technológiai “csavar” szükséges hozzá.