Az elektromos járművek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, leginkább a nagyvárosokban. Mondhatni forradalmasították a nagyvárosi közlekedést. A kerékpárok, rollerek, mopedek egyaránt kedveltek a lakosság körében. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az elektromos járművek használatát nemcsak divathóbort vezérli, hanem sokáig velünk fognak maradni, hiszen az autós közlekedés valódi alternatívája lehet. Az elektromos roller kifejezetten rövid távon hasznos eszköz. Egyszerű, könnyű kivitelezésének köszönhetően könnyedén magunkkal vihetjük a tömegközlekedési eszközökön is, és a liftben is elférünk vele. Így ha nem akarunk két átszállás között várakozni, csak fel kell pattanni a rollerünkre, és már száguldhatunk is a célállomásra. Feltöltése sem fog gondot okozni, mivel könnyedén tölthetők az irodában is, nagyjából annyi a feltöltési ideje, mint az okostelefonoknak.

Vegyük sorra, milyen előnyökkel járhat a használata!

Költséghatékony közlekedési eszköz. Ha az autó helyett az elektromos rollert választja, nemcsak a benzinköltségen spórol, de az autóját is kíméli. Ezáltal a karbantartási költségek is csökkenthetők.
Időt spórolhat használatával: nincs több közlekedési dugó, nincs többé bosszankodás.
Egészséges, sportos életmódra válthat, ha rollerrel közlekedik a hétköznapokban.
Kíméli a környezetet: az elektromos rollereknek nincs károsanyag-kibocsátásuk, de a zajszintet sem növelik, mert szinte teljesen hangtalanul lehet velük közlekedni.
Nem kell hozzá gépjárművezetői engedély.

Hogyan válasszuk ki a hozzánk illő modellt?

Először is gondoljuk át, mi célból veszünk rollert. Hol fogjuk használni, milyen távolságon belül, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az adott útvonal. Fontos, hogy a futóműve masszív, erős legyen. A megfelelő rugózás csillapítja az úthibákból eredő kellemetlenségeket, és a kerék sem akad fent olyan könnyen rajtuk. Biztonságosabb, ha mindkét kerék fékezhető. Ha lehet, válasszunk olyan modellt, amelynek állítható a kormánymagassága, hogy könnyen magunkhoz igazíthassuk. Ha tömegközlekedéssel is kell utaznunk, előnyös, ha alacsony súlyú, könnyen összecsukható típust választunk. Többféle akkumulátorral kapható, az akkumulátor kapacitásától függ a hatótávolság.

Nem utolsó sorban gondolkodjunk el azon, hogy milyen árkategóriában mozoghatunk. A kínálat rendkívül széles, lehet válogatni.

Amennyiben nincs elegendő anyagi forrása, hogy befektessen egy vadiúj rollerbe, érdemes körbenézni a használt modellek között is. Ha megbízható üzletben vásárol, nem lehet gond.

Az Ultimate e-Bike üzletében könnyen rátalálhat az igazira. Új és használt eszközök közül egyaránt válogathat. A vásárlás előtt lehetősége van arra is, hogy kipróbálja a választott típust. Márkafüggetlen szervizként vállalják az elektromos járművek professzionális szervizelését is.