Azoknak, akik változatos nyaralásra vágynak, vagy csak szeretnének néhány napra kiszakadni a hétköznapokból, Hévíz a megfelelő úti cél. A helyszín megtestesít minden olyan tulajdonságot, ami egy jó üdüléshez szükséges, egyszerre lehet nyüzsgő, ugyanakkor a nyugalmas pillanatokat is átélhetjük. Most megtudhatja, melyek azok a látnivalók, amiket érdemes megnézni, ha Hévízen jár.

Balaton vidéke

Balaton környéke az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. A hévízre kirándulók bizonyosan elmennek a magyar tengerhez, végigsétálnak a keszthelyi mólón és gyönyörködnek a panorámában. A Balaton számos sportesemény és nyári program helyszíne, így az aktív pihenők számára is izgalmas lehet az utazás.

Hazánk egyik legnagyobb kerékpáros attrakciója a balatoni bringaút, amelynek építése 1993-ban indult meg. A bicikliúton egyszerűen körbe kerékpározható a tó. A 210 km hosszú útvonal a déli parton közvetlenül a tó mellett halad, viszont az északi parton kicsit távolabb, több kanyarral vezeti végig a kerékpározót.

A Csodabogyós-barlang csodái


Magyarország hetedik, a Dunántúlnak pedig a harmadik leghosszabb barlangja, amely a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang mintegy 393 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A barlang valójában a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét. A 2006 tavaszáig megismert járatainak hossza 5200 méter, míg mélysége 121 méter. Egyes szakaszokon varázslatos képződményeket látni, mint a Meseország vagy a Függőkert.

Egyéb látnivalók

A gyerekekkel kiváló programnak bizonyul, ha meglátogatják a 4,2 hektáros állatparkot, amely a ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, vadfajokat hivatott megőrizni. Láthatóak például az őshonos szarvasmarha-, a ló- és a sertésfajták, de a magyar fodros tollú lúd vagy a gyöngytyúk is. A programok között minden korosztály megtalálja a számára ideálisat.

Ha a város közelében olyan helyeken szeretne megszállni, ahol tárt karokkal várják a gyerekeket is, akkor tekintse meg a hévízi Hotel Európa fit**** változatos gyermekprogramjait!

A természetbarát utazók számára a Kis-Balaton madár- és mocsárvilága is szemet gyönyörködtető látvány lehet, ahol bármikor betekintést nyerhetnek a természet zavartalan életvitelébe.

Barangolás Keszthelyen

A Balaton déli fővárosa több mint 750 éves múlttal rendelkezik. A város és közvetlen szomszédsága történelmi emlékekben, kulturális hagyományokban gazdag, és valóságos szellemi központként tartják számon. A város különböző korok történelmi örökségének találkozása, és a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője is egyedi hangulatot kölcsönöz Keszthelynek. Az ország legigényesebben renovált kastélya a Festetics-kastély, gótikus plébániatemplomával, különleges parkjával és főterével várja az időutazni vágyókat.