Az idei balatoni nyár nagy fesztiváljai közül mégse marad el az összes a jelenlegi állás szerint. A funk, soul és jazz szerelmeseit augusztus második felében várják Paloznakra.

A szinte teljesen leradírozott idei fesztiválszezon egén fényes csillag jelent meg: a Paloznaki Jazzpiknik szervezői mégis megtartják az idei fesztivált. Azonban mivel a vonatkozó jogszabályok augusztus 15. előtt nem tesznek lehetővé semmilyen rendezvényt,

a Jazzpiknik időpontját augusztus 20-22-re tolták.

A döntés a szervezők közleménye szerint már május 1-én megszületett, és a cél változatlan: hogy "felejthetetlen három napot biztosítsanak a jazz a funk és a soul szerelmeseinek." Mivel az augusztus 20-i nemzeti ünnep idején tartják majd a fesztivált, valami - nem részletezett - meglepetéssel is készülnek. Hozzáteszik, figyelemmel követik a jogszabályok és a járványhelyzet alakulását és alkalmazkodnak hozzá, "hiszen első a közönség biztonsága és egészsége."

Az eredeti fellépőkkel folyamatosak az egyeztetések, hogy az új időpontban is eljöjjenek Paloznakra. Az MF Robotsot már sikerült rábeszélni az augusztus 22-i zárókoncert megtartására. A duóról azt írják, "a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé." A többi külföldi húzónévvel (Caro Emerald, Level42, JP Cooper és Candy Dulfer) is folynak a tárgyalások.

Akármi is lesz, a rendezők három nap tiszta jazzt és fűben ülős piknikhangulatot kínálnak, mindezt a helyzet miatt fokozott óvintézkedések között. Már mindenféle jegy és bérlet megvásárolható, kedvezményes jegyeket ezen a linken szerezhetsz. Hozzáteszik, a jegyek és bérletek felhasználását és visszaváltását illetően közösségi oldalukon hamarosan jelentkeznek a szervezők.

Címkék