Amennyiben kerékpárok kerülnek szóba, akkor a legtöbb ember először a mountain bike-ra gondol, mint kerékpártípusra. Méltán híres az adott kategória, mivel az MTB kerékpárok a sokoldalú felhasználhatóságnak hála, igen elterjedtek a piacon.

Azonban mielőtt kiválasztanád a számodra legideálisabb biciklit, érdemes néhány dolgot mérlegelned annak érdekében, hogy igényeidhez és szokásaidhoz megfelelően igazodjon.

Ebben a cikkben olyan információkkal gazdagodhatsz, amelyek megkönnyíthetik döntésedet a vásárlás alkalmával, és hozzásegíthetnek egy olyan bringa beszerzéséhez, amely szinte igényeidre és biciklizési stílusodra van szabva.

Milyen típusú MTB kerékpárok léteznek?

A belépőkategóriás MTB kerékpárok fiatalabb korosztály, valamint kezdők számára is kiváló választások lehetnek. Amennyiben ilyen jellegű kerékpárra vágysz, akkor érdemes a Kellys almárkája, az Alpina kerékpárjai között válogatnod. Ár-érték arányban szinte a legjobbnak mondhatók, mindemellett alumínium vázzal és 26-os kerékmérettel rendelkeznek. Alacsony vázméretű típusát is választhatod, magasságodhoz mérten. Egyszerű Tourney váltóval rendelkezik, továbbá V-fékkel, alufelnikkel és egyszerűbb teleszkóppal is fel van szerelve.

Egy szinttel fölötte a Giant márka női szekciója, az úgynevezett LIV kerékpár áll, amely az előzőekben említett Alpina márkához képest nem csak női, de férfi kategóriában egyaránt magasabb szintet képvisel. Ennél a típusnál Tektro hidraulikus féktárcsa dolgozik, mindemellett Shimano Acera hátsó váltóval rendelkezik és 3x7-es rendszerrel. A kerékmérete 27.5 col, külső gumija pedig ballonos. Ez a típus is még az alapszintbe tartozik, azonban már hobbi jellegű mountain bike-nak számít.

Az MTB kerékpárok csúcsa

A GT Avalanche Elite kerékpárnak már csak a nevéből is arra következtethetünk, hogy itt valami többről van szó. Ennél a kategóriánál már egy Hollowtech 2-es és Shimano SLX hátsó váltó dolgozik. Mindemellett hidraulikus Shimano fékkel felszerelt és RockShox teleszkóppal ellátott. Fokozva az izgalmat, a kerékpár WTB felnikkel és gumikkal rendelkezik. Stílusban eltérő változat a Pedelec MTB kerékpár, a Kellys Tygon névre hallgató modellje. Egyedisége abban rejlik, hogy nem csak a lefelé vezető út lesz élvezetes, hanem felfelé tekerve is el leszel látva egy kis rásegítéssel, hogy akkor is megmaradjon a motivációd.

Integrált akkumulátoros vázzal rendelkezik, Shimano SLX hátsó hajtással, valamint a Suntour erősebb teleszkópjával van ellátva. Ezeknek köszönhetően a bringa 25 km/h-ig rásegít.

Amennyiben szeretnél még több MTB modellt megismerni annak érdekében, hogy a legbölcsebb és legokosabb döntést tudd meghozni, ha vásárlás előtt állsz, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol választ kaphatsz kérdéseidre, és ahonnan beszerezheted álmaid bringáját.