Rokonaid, barátaid a szomszédos országban élnek? Szeretnéd őket meglepni egy kis hazaival, de nem tudod, mi lenne a leggyorsabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy csomagot küldj Szlovákiába? Cikkünkben alaposan körbejárjuk a témát!

Tudnivalók a szlovákiai csomagszállításról

A csomagszállítás Szlovákiába egyszerű és gyors, ha a népszerű futárszolgálatok egyikét választjuk. Akár az egész folyamatot intézhetjük a fotelből, a futár pedig saját időbeosztásunk szerint érkezhet. A háztól házig szolgáltatás keretében átadjuk a csomagot a futárnak, aki már intézi is a továbbiakat. Nincs sorban állás, nem kell tömegközlekedni, az otthonunkat el sem hagyva küldhetünk küldeményeket.

Árak és kalkuláció

Sőt! Annak érdekében, hogy biztosan a legkedvezőbb ajánlatot válasszuk, a Csomagnet.hu weboldalán arra is van lehetőségünk, hogy online kalkulációt végezzünk. Csupán néhány, a csomagot érintő adatot kell megadnunk, a méretét és a súlyát, valamint a csomag típusát és számát, a kalkulátor pedig máris kiszámolja, hogy az egyes cégeknél milyen költségekkel kell számolni. Annyi bizonyos, hogy már alig 1000 Ft-ból is megoldható a Szlovákiába való csomagküldés.

A kézbesítés ideje

Hosszú kézbesítési időre sem kell számítani, legfeljebb 2-3 munkanap az egész, de van olyan futárszolgálat is, amely vállalja az egy munkanapon belüli szállítást. Ennél gyorsabb módja nincs a csomagfeladásnak!

Csomagküldő partnerek

De nézzük, kik is szállítanak Szlovákiába! Az egy napon belüli kiszállítást a TNT futárszolgálat vállalja, ezenkívül a DPD és a GLS szállít az északi szomszédországba. Utóbbi csomagküldő cégről, a GLS-ről még többet megtudhatsz a Csomagnet.hu weboldalán. Mindhárom cég minőségi szolgáltatást nyújt, az online fuvardíjat bankkártyás fizetéssel vagy pedig banki átutalással lehet intézni. Nincsenek rejtett költségek, előzetes szerződési kötelezettségek nélkül meg lehet rendelni a szolgáltatást.

… végül pedig a rendelésleadásról

Add le rendelésed a cég weboldalán, ahol még csak regisztrálni sem szükséges. Azonban érdemes, mivel így a csomag követhető lesz, valamint ha rendszeresen adsz fel csomagot a címre, a rendszer elmenti azt, és nem kell újra bevinni az adatokat.

A kézi címkézéssel sem kell bajlódni, mivel a csomagcímke automatikusan generálódik a Csomagnet.hu oldalán, ezt pedig a futárszolgálat munkatársai ragasztják a csomagra, kivéve a TNT esetében. Amennyiben tőlük rendelsz futárt, neked kell gondoskodnod a címke kinyomtatásáról.