A helyzet úgy áll, hogy a NASA nem csupán egy körberajongott logó, ugyanis új versenyük is hatalmas rajongótábornak örvend! Az új verseny “Drágám, összezsugorítottam a NASA hasznos terhet” a címe, a feladat pedig még ennél is ötletesebb: meg kell tervezni és le is kell gyártani a lehető legkisebb holdjárót. Na de mi van a Pulival? Hol jelenhet még meg a NASA logója? Esetleg te is szeretnél ezzel a király logóval valamit, ami hasznos is? A következőkben ezekre a kérdésekre mind találhatsz választ!

A NASA és az apró holdrobotok


Te tudod, mire használják a holdrobotokat? Tudod, ezek azok a kicsi masinák, amelyek segítenek a Hold felszínének kutatásában és felderítésében, miközben információt és adatokat gyűjtenek a felületéről. Az ilyen és ehhez hasonló adatok hatalmas segítséget jelentenek az Artemis programnak. Ez a Hold-kísérletek különleges neve, amely a híres görög istennőről kapta a nevét. A fejlesztők rengeteg különleges találmánya mind segítségére lesz a programnak.

A hasznos terheknek sajnos általában nagyon nagy a súlyuk, ezért rengeteg energiára van szükség a mozgatásukhoz. Az apró, de hasznos terhek fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy az űrtechnológia fejlődhessen. Ennek kellett lennie a már emlegetett kiírt verseny irányelvének. Ennek a terhe nem lehetett nagyobb, mint 40 dkg, és külsőre sem lehetett nagyobb, mint egy szappan, tehát kisebbnek kell lennie, mint 10 cm x 10 cm x 5 cm. Összesen két kategóriát indítottak, egyet azoknak a találmányoknak, amelyek a holdi környezetben használatosak, a másikat pedig a holdi erőforrásoknak.

Igazán büszkék lehetünk, ugyanis az utóbbi kategóriában a magyar Puli Űrtechnológiai Csapat nyert, méghozza a Puli Hold Vízkeresővel! Nem csupán a kategória győzelmét tudhatják maguknak, de 30.000 dollárt is. Ezúton mi is szeretnénk nekik gratulálni!

A NASA és a Mars

A NASA az Artemis programon kívül a marsi élettel is foglalkozik, a bolygóra való leszállás gondolatával is játszanak. Ezzel kapcsolatban is hirdettek egy két részből álló versenyt. Az egyik technikai jellegű volt, a marsi élőhely biztosításával foglalkozott. A verseny második felében pedig a lakóhely felépítése volt a cél, méghozzá nem több mint 30-72 óra alatt. A győztes építmény a MARSHA nevet kapta, melyet 3D nyomtatóval készítettek el.

A már említett NASA termékek

A NASA logójával ellátott termékek nagyon menők, igaz? Mi is így gondoljuk! A legjobb módja pedig annak, hogy ezt az iszonyatosan király logót magaddal vidd, hogy ilyen telefontokot veszel! Ezzel egyszerűen ki tudod fejezni az egyéniséged!

Azt azonban nem szabad elfelejtened, hogy nem mindegy, mit teszel a telefonodra. Az INFINITY Tokoknál iszonyatosan király tokokat készítenek, amelyek tökéletesen képesek megvédeni a telefonodat a leesés következményeitől!