A forgószárnyú ajtók széles körben elterjedtek. Találkozhatunk velük bevásárlóközpontokban, szállodákban, kórházakban, de még repülőtereken is. A tulajdonosok minden esetben azt szeretnék, hogy a vásárlók, vendégek, járókelők minden egyes aprósággal meg legyenek elégedve. Ez alól pedig az ajtók sem kivételek, hiszen egy nyikorgó vagy éppen zajos automata ajtó kellemetlenséget okozhat.

Az automata ajtórendszerek

Az automata ajtórendszerek a 21. században már teljesen hétköznapinak számítanak, szinte mindenhol találkozhatunk velük. Népszerűségüket számos előnyüknek köszönhetik. Ami elsőként szembe tűnhet, hogy igazán kényelmesek, biztonságosak és egyszerű a kezelésük. De ami még ennél is többet jelent, hogy bár nem is gondolnánk, de rendkívül energiatakarékosak. Alacsony energiafogyasztásuk miatt pedig környezetbarátnak mondhatjuk őket.

Mindez azért van, mert egy hagyományos ajtó sokkal több levegőt enged át, körülbelül nyolcszor többet, mint egy automata ajtó. A kevesebb levegő cserélődésével pedig kevesebb energia szükséges az épület hőmérsékletének megfelelő beállításához is.

A tökéletes meghajtó láthatatlan, erős és zajmentes

Ahhoz, hogy a forgószárnyas ajtók zajtalanná váljanak, szükséges egy olyan meghajtó, ami garantálja mindezt. Fontos, hogy a meghajtó bírja a terhelést, és a padló alá beépíthető elemmel az ajtó mozgása is zaj nélküli legyen.

A minőségi meghajtó láthatatlan, erős és zajtalan. Érdemes moduláris felépítésű és az adott ajtóhoz rugalmas illeszkedésű meghajtót választani, ami a különféle alkalmazásokhoz könnyedén használható. Az alacsony zajszint mellett figyelembe kell venni azt is, hogy nagy teherbírású legyen. Ugyanis a lényeg, hogy a nehéz súlyú ajtókat is rendkívül könnyen és dinamikusan tudja mozgatni.

Mindemellett nagy hangsúlyt kell fektetni az igényes megjelenésre is. Az úgy nevezett modern rejtett meghajtókat a padló alá süllyesztik be, és szükség esetén egy padlóburkolattal is elfedik, így teljesen láthatatlanná válik, ami nem rontja az ajtó külső megjelenését. Rejtett padló alatti meghajtású forgószárnyas ajtókért látogasson el a record oldalára!

Célszerű az ajtó kiválasztásánál arra is ügyelni, hogy olyan meghajtású ajtót válasszunk, amely automatikusan beépített végütközőt tartalmaz, így nem szükséges hozzá külön padlóhoz rögzített ajtóütközőt használni. Továbbá ezeknek köszönhetően a védőburkolat véd a szennyeződések és a nedvesség ellen is, így lehetővé teszi a mindennapi használatot. Valamint ezek a meghajtók úgy lettek kialakítva, hogy a különféle csapadékok, amelyek beszivároghatnak a padló alá, az a meghajtó működésére ne legyenek hatással, így még egy plusz pont a padló alatti meghajtók javára.