Rengeteg programot tartogat július első hétvégéje: Badacsonyban tapasokkal és borokkal, a Sabar-hegy lábánál blueskoncertekkel, a déli parton borkóstolókkal, a Margaret Island akusztikus fellépésével és erdőmélyi dj-szettekkel kezdődhet az igazi nyár. Aki pedig igazán bevállalós, szervezett hajnali napfelkelte túrára indulhat.

Sabar Blues, Sabar Borház, Káptalantóti – Június 3-4.

Már lassan hagyomány, hogy a borok mellett a blues is főszerepet kap egy hétvégére a Sabar-hegy lábánál fekvő borászatban. Pénteken a Blue sPot és a Huckleberry Guys, szombaton az Ecseri János Blues Trupp, Benkő Zsolt&Máté és a Blues Bell lép színpadra. Mindkét nap lesz közös jammelés, készülnek a street food jellegű ételek, és a szokásos "sabarista" lazaságra is számítani lehet, betartva persze az aktuális járványügyi szabályokat. A belépőkről az esemény Facebook-oldalán találsz információt.   

Gasztrohegy EXTRA - Tapasok hétvégéje, Badacsony – Július 3-5.

A Gasztrohegy résztvevői ezen a hétvégén megmutatják, hogyan is képzelik a tapasokat a Balaton partján, és milyen vulkanikus borokat társítanak az ételekhez. Lesz pisztráng kápiával és dióval, libamáj briósban, hátszín cukkiniágyon, és még sok más ötletes finomság, ami miatt megéri Badacsonyba látogatni a hétvégén. A szervezők azt javasolják, hogy béreljetek bringát, és így fedezzétek fel a 10 résztvevő helyet. Tippek a kerékpárkölcsönzéshez és részletek az eseménynél

Kaláka: Nálatok laknak-e állatok? – Július 3.

Végre startol a Kultkikötő, és már a kezdés nagyon erős. A Kaláka Nálatok laknak-e állatok? című zenés előadását Balatonszárszón a Csukás Színházban 11 órakor, Balatonfenyvesen a Kultkikötőben 18 órakor mutatja be. A Kaláka újabb dalokkal is kiegészítette a több mint 3 évtizedes, főleg ovisoknak és kisiskolásoknak ajánlott műsort. Érdemes a Kultkikötő programjait figyelemmel kísérni, 4-én például a Szívárnyék – Pilinszky János két hangon című előadás hallható Balatonszárszón Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós tolmácsolásában.

Borok a Balaton-parton, A Konyhám – Július 4.

Az este 7-kor kezdődő sétáló borkóstolóra nyolc borászat hozza el a borait, az ételekről pedig Szikra Gabi, a balatonfenyvesi újhullámos strandbüfé séfje és csapata gondoskodnak. Az 5800 forintos jegy tartalmazza a borok, a pálinka, a gin és a kávé korlátlan kóstolását és egy pohár francia pezsgőt.

Margaret Island – Rock Burger Cirkusz – Július 4.

A "Kóstold meg a zenekarod" programsorozat keretében 16 órától a Margaret Island tagjai állnak be a balatonszemesi Rock Burger Cirkusz konyhájára és készítik el saját, dedikált hamburgerüket, sőt fel is szolgálják azt. Aztán leveszik a kötényt és 20:30-kor adnak egy akusztikus koncertet. Az esemény az étterem hivatalos megnyitója is egyben, asztalfoglalás ajánlott!

Töreki Gyógyerdő – Július 4-5.

Samsara Fesztivál ugyan nem lesz az idén, de a helyszín a nyári hétvégéken megnyílik és számos programot kínál ingyenes kempingezési lehetőséggel. A minifesztiválon lesz Dharma teakert & menza, törzsi piac, jóga, és a Tilos Forest Stage függőágyai is megtelnek majd. A belépő 6900 forint, részletek a Facebookon.

Napkelte Alsóörs túra – Július 5.

Nem elírás, hajnali 4-kor indul a Somlyó-hegyi kilátót célzó túra az alsóörsi Tourinform-irodától. Aki bevállalja, és időben kipattan az ágyból, csodás napfelkeltében gyönyörködhet a magaslatról. Szerintünk utána alap egy kis ejtőzés a strandon egy jó hideg fröccsel a kézben.

Címkék