A fesztiválszezon az idén a járványhelyzet miatt augusztus utolsó két hetére rövidült, így ez a nyár addig főleg az egy fokkal meghittebb összejövetelekről és a koncertekről szól. Utóbbiakból nem lesz hiány, bulizhatunk a strandon, a Kultkikötő helyszínein, a veszprémi várban és kisebb, hangulatos bárokban is. Összegyűjtöttük a nyár hátralevő részének kihagyhatatlan eseményeit – a fesztiválok helyett most az önálló koncertekre helyeztük a hangsúlyt.

Szabó Balázs Bandája, Presszókert, Veszprém – Július 24.

A multiinstrumentalista énekes és bandája a műfajok határait bontogató, a magyar népzenéből és a sanzonok világából táplálkozó dalai popos, rockos és kamarazenei elemeket is felvonultatnak. Szabó Balázs Bandájánál a versek megzenésítése már hagyomány, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc) is megzenésítettek már. A zenekar vendége Veszprémben Muzsik és Volkova lesz, a helyszín pedig a város új, pop-up jellegű kültéri romkocsmája, a Presszókert
Jegyár: 3500 Ft.

Bagossy Brothers Company, Plázs Siófok – Július 25.

Az indie/alternatív/folk hangzásvilágra építő zenekar 2019-ben elnyerte Az év akusztikus koncertje Petőfi Zenei Díjat. A Bagossy Brothers az idén a nyár végén startoló fesztiválszezon előtt a Plázson is ad egy önálló koncertet, aminek teljesen más hangulata lesz, mint egy nagyszínpados fellépésnek.
Jegyek: 3500 Ft, 7000 Ft, 8000 Ft.

Mongooz and the Magnet, frissTerasz, Badacsony – Július 30.

A pécsi norvég-magyar-ír trió végre előbújik turnézással és dalírással töltött elvonulásából. Még mindig a blues univerzumában maradva, de ropogós, Black Keys hatású riffekkel térnek vissza, és más stílusok bevonásától sem riadnak vissza. A helyszínen street food ételekkel lehet gyűjteni az erőt a tánchoz, és ez az a hely, ahol strandpapucsban is megjelenhetünk.
Jegyek: online és a helyszínen, elővételi kedvezménnyel: 2000 Ft, normál jegy 2500 Ft.

Tramps Jam, Balaton Bár, Örvényes – Július 31.

Az 1990-es évek legendás klubzenekara most a vendégekkel együtt zenél a 71-es főút mentén található szórakozó- és kiállítóhelyen. A Kohánszky Roy, Nagy Ádám és Csányi Zoli triójából álló formációt sokan a pop-, rock-, funk- és rhythm&blues-elemeket is tartalmazó Roy&Ádám elődjeként ismerik, a felállás azonban ma is létezik. Koncertjeiken Roy nemcsak énekel, hanem basszusgitározik is.
Belépő nincs, hozzájárulás és fogyasztás fejében hallgathatjuk a jammelést.  

Brains, Presszókert, Veszprém – Július 31.

A Brains 1994-es alapítása óta számtalan tagcserén és stílusváltáson esett át: az első években még hardcore-ban utaztak, aztán áteveztek a funk rockra, és egy ponton még fúvósok is voltak a csapatban. A 2008-as Top Shotta című album már egy élőben hatásosan megszólaló stíluskavalkádot hozott a drum and bass, hip-hop, rock, ragga műfajok keverésével. Ezen a péntek estén is hozni fogják a tőlük megszokott hatalmas bulit.
Jegyár: 3990 Ft.
 

Fran Palermo, Pegazus, Szentbékkálla – Augusztus 1.

Fran Palermo mellett a pesti garázs rock "bácsikái", a Dope Calypso és a gitáros-énekes Joel Perez is fellép, az estét pedig Erik Sumo, azaz Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & the Love Band) dj-szettje zárja. Koncertek, kiállítás, konyha és önfeledt szórakozás várható a Fran Palermo tematikus napján. A Pegazus felhívja a figyelmet az eseménynél, hogy a jelenleg hatályban lévő kormányrendeletben foglaltak betartása mellett maximum 480 fő vehet részt az eseményen.
Jegyek: normál: 2000 Ft, támogatói jegy: 3000 Ft.

Budapest Bár, Kultkikötő, Balatonboglár – Augusztus 7.

A 11 énekessel együttműködő zenekar az ismert dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezi újra. Sok régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig több új dalt is írtak. A balatonboglári koncerten Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Keleti András adják elő a dalokat. 
Jegyek: normál: 4900 Ft, támogatói jegy: 10 000 Ft. 

Margaret Island, Presszókert, Veszprém – Augusztus 7.

"Nekem, aki itt nőtt fel, kicsit más a viszonyom a Balatonhoz. Nem is igazán nyáron szeretem a Balatont, hanem télen, ősszel vagy tavasszal. Fonyód miatt pedig mindig is a déli part lesz a legkedvesebb rész nekem, de mostanában azért felfedeztem olyan varázslatos helyeket is Balaton-felvidéken, mint például a Káli-medence" – mondta Lábas Viki, a zenekar énekesnője egy korábbi interjúban a We Love Balatonnak. Szigligeti várba hirdetett fellépésük már teltházas, de a veszprémi várba szervezett koncertjükön is nagy bulira lehet számítani.
Jegyár: 3990 Ft 

Barabás Lőrinc, frissTerasz, Badacsony – Augusztus 13.

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncert egyedi és megismételhetetlen, improvizatív zenén alapul.
Jegyár: 2500 Ft.

Follow The Flow, Blahalouisiana, Plázs Siófok – Szeptember 4.

Szeptember első napjait még a nyárhoz soroljuk (a hónap zenei kínálata egyébként simán hozza a nyári pörgést), így a válogatásunkat a Follow The Flow siófoki show-jával zárjuk. Valójában két koncertet is hallhatunk egy jegy áráért, mert a vendég a Blahalouisiana lesz. 
Jegyár: 2500-7000 Ft.

Az eseményekre a cikk írásának időpontjában lehetett jegyeket vásárolni. Ebben történhet változás. Kísérd figyelemmel a járványügyi helyzetre vonatozó aktuális rendelkezéseket is!

Címkék