Amerikában az emberek nagyon szeretik a hatalmas autókat. Mára már ez a megalománia eléggé elfajult. Manapság szinte nincs is olyan család az Egyesült Államokban, ahol ne lenne legalább egy (vagy több) pickup. De mire használják ezeket az alapvetően terepre szánt pickupokat? És milyen hatással van ez a futóműre és a kerekekre?

Amerika a pickupok hazája

Alapvetően közel sem offroad utakhoz használják járműveiket az amerikaiak. Normál hétköznapi használatra szánják őket, aszfaltutakon mennek ezekkel a szörnyekkel. Egyáltalán nem indokolja ezeket a terepkörülményekre specializált járműveket a felhasználásuk. Az ilyen alapvetően terepkörülmények leküzdésére szánt autók futóműve sok mindent kibír. És mivel Amerikában nem is használják rendesen, így még többet kibír, főleg a minőségi úthálózatnak is köszönhetően.

Magyarországon gondot okoznak az utak

Mi a helyzet itthon? Magyarországon már sajnos nem annyira jó a helyzet, igencsak megsínylik a gumik és a futóművek a hazai utakat. Ráadásul Magyarországon nincs is annyira elterjedve a pickup, annak ellenére sem, hogy egyes útszakaszokon igencsak jó szolgálatot tesznek.

Épp ezért komoly terhelésnek, ütéseknek, behatásoknak vannak kitéve a hazai autók az utaknak köszönhetően. Ez pedig egyet jelent a gyakoribb szervizzel. Mind a gumik, mind a futómű részei megsérülhetnek egy-egy komolyabb úthiba során, vagy sok kisebb eredményeképpen is.

Célszerszámmal a sima útért

Ahhoz, hogy ezeket a sérüléseket orvosolni tudjuk, megfelelő célszerszámokra lesz szükségünk. Szerencsére ma már olyan speciális, minőségi szerszámokat lehet kapni, melyek nagyban segítik, könnyítik és felgyorsítják a javítás folyamatát.

Kaphatóak külön lengéscsillapító szerelőkulcsok, speciális rugóösszehúzók és a gömbfej szereléséhez szükséges szerszámok is, hogy csak párat említsek. Érdemes ezeket beszerezni mielőbb. Ha valamit mégsem sikerült időben megvenned, és a műhelyben áll a sérült autó, akkor is van megoldás. A leggyorsabban, raktárról a www.szerszamrendelo.hu oldalról tudod beszerezni a szükséges célszerszámokat. Érdemes észben tartani a weboldaluk címét, kihúzhatnak a csávából ilyen esetekben.

Ami könnyebbség neked, az elégedettség a tulajnak

Két legyet üthetsz egy csapásra azzal, ha beszerzed a megfelelő célszerszámokat. És itt most nem csak a futóműhöz használtakra gondolok, hanem bármilyen célszerszámra, amire autójavításnál szükséged lehet. Ugyanis azzal, hogy könnyebbé, gyorsabbá teszed magadnak a szerelési folyamatot, egyúttal csökkented a szerelés időtartamát is. Te is boldogabb, vagy legalább is kevésbé stresszes leszel ezáltal. Az ügyfélnek pedig az fog lejönni, hogy de gyorsan meg tudtad javítani az autóját. Egy igazi profi leszel a szemében, akire számíthat máskor is, ha gondja lesz az autójával. Gondold végig, mire van szükséged, és szerezd be!