Minden szivarosnak és pipásnak szüksége van olyan szekrényekre, amelyekben biztonságban tudhatják értékeiket, akár a kiegésztőkkel együtt. Kezdő és tapasztalt szivarosok körében is hatalmas vitákat robbant az ki, hogy milyen legyen az a szekrény, amibe a szivarok, pipák kerülnek. A következőkben szeretnénk némi segítséggel szolgálni azoknak, akik nem tudják, hogy üvegszekrényre, rendes faszekrényre van-e szükségük, illetve még bizonytalanok, mekkora tárolót is kellene beszerezniük!

Mindenek előtt tudja, mekkora méretet szeretne

Nem mindegy, hogy kezdőként vagy rutinos szivarosként/pipásként keressük a tárolónkat. A kezdőknek elsősorban azt tudjuk ajánlani, hogy a kisebb dobozok és tárolószekrények a legideálisabbak. Amikor még maga sem biztos abban, hogy a dohányzás ezen különleges ágával szeretne foglalkozni, akkor még nem érdemes elköteleződni a nagyobb tárolók mellett. A nagyobb szekrényeket akkor kell kiválasztani, amikor gyűjteményünk már növekedésnek indult.

Az üvegszekrények különlegessége

Azok, akik egy elegánsabb, különlegesebb tárolóra vágynak, azoknak bizony az üvegszekrények a legtökéletesebbek. Az üveggel díszített tárolók nagyon különlegesek. Amikor sétálunk a városban, azok a házak tűnnek a legszebbeknek, amelyek szépen ki vannak díszítve, és amelyeket hatalmas ablakok díszítenek. Ez ugyanígy működik a humidoroknál és pipatároló szekrényeknél is. Azok a szekrények, humidorok, amelyeknek legalább az egyik fala üvegből van, sokkal elegánsabbnak tűnik, mint egyszerűbb társaik.

Nem kell persze kétségbeesni, ahogyan az egyszerű humidorok és pipatárolók is megtalálhatók kisebb és nagyobb méretekben is, úgy az üveggel díszített társaikra sem nehéz rátalálni.

Beszerezni az új szekrényt azonban nagyobb feladatnak tűnhet, mint gondolja. Ha szeretne időt spórolni, akkor érdemes egy hozzáértő oldalon körülnézni. Házhoz szállítási opcióval hamar a birtokába kerülhet az új tárolóegység, sőt akár új kiegészítőket is találhat. Ha weboldalról rendel, mindenképp ellenőrizze, hogy az adott oldal elhivatottan csak szivarokkal és pipákkal foglalkozik-e, illetve hogy van-e lehetőség kapcsolatba lépni a felület csapatával!

Régiből új


Akinek otthon van már egy régi, ki nem használt vitrinje, annak érdemes új funkciót adni. Ez két szempontból is jó megoldás. Egyrészt a már meglévő tárolókat szépen, rendszerezetten el lehet tenni, másrészt a vitrin is újra visszakerül a gyakori használatba. Ráadásul gondoljon csak bele! Az ilyen szekrényekbe általában családi ereklyék, képek szoktak kerülni, ám ezekkel szinte múzeumi darabnak tűnnek. Ha belekerül néhány robosztus humidor vagy pipatároló, akkor sokkal otthonosabbá válik a kinézetük.