Sokkoló év volt 2020, amikor nekünk, egy turisztikai portálnak is alapjaiban kellett újragondolni, egyáltalán miről tudunk írni. Jelentjük, feltaláltuk magunkat, úgyhogy büszkén prezentáljuk azokat a cikkeinket, amiknek nagyon szerettük az elkészítését és/vagy végeredményét. Szerzőink maguk vallanak róla, miért volt jó egyik vagy másik cikket összerakni, miért vált a szívük csücskévé valamely anyag. Az adott cikket az adott beszámoló alatt találjátok minden esetben.

Chilembu Krisztina

"Mindig lenyűgöz, amikor valaki egy negatív helyzetből próbálja kihozni a legtöbbet. Egy jó ötlet inspiráció lehet a nehéz időkben mindenkinek."

"Egy közel százéves útikönyv valóságos kincs egy balatoni újságírónak. A Balatoni Szövetség kalauza 1929–ből egy fiók mélyén rejtőzött, véletlenül találtam rá. A lapozgatása felért egy időutazással, hiszen kiderült, mi volt trendi és mi volt fontos egy korabeli nyaraló számára."

"Vannak olyan pillanatok az életben, amikor nehezen hiszed el, hogy ami történik, az a valóság. Ez az interjú ilyen volt. Janosh von Beothy, aki volt már dj, építésvezető, kaliforniai és burgundiai borász is, Paul Bocuse-ről sztorizik, közben előttem egy hihetetlen panoráma, egy pohár bor, a pogácsámra pedig egy seregnyi macska pályázik."

"Ez a cikk azért maradt meg bennem, mert többször is eltévedtünk, mire megtaláltuk a helyet. Volt olyan, hogy légvonalban kb. 200 méterre voltunk a céltól, de kijelölt turistaösvényen nem vezetett oda út. Addig is elbeszélgettünk néhány pincetulajdonossal, és lecsapott ránk két vihar."

Molnár Zoltán

"Lenyűgöző (és persze letaglózó) élmény volt mind hajnali 4-kor kelni egy túráért, mind felérni a koppanó mínuszokban a Csobánc csúcsára, miközben áttörtünk a hóhatáron. A téli panoráma... az meg téli panoráma."

"Időnként a helyieket és üdülő embereket is érintő közügyekben is megmerítkezünk, ilyen volt a Balatontól távolabb eső, Sümeg melletti falu és bányájának esete. A korábban leállított bazaltbányászatot akarták újraindítani, a helyszínen jártunk utána, mit szólnak ehhez a helyiek, a faluvezetés és persze a bányacég."

"Két okból volt fontos cikk ez: 1. először kísérleteztünk a – cikkbe is beágyazott – Facebook-élő videókkal; 2. egy fantasztikus történelmi emléket pillanthattunk meg több száz évvel azután, hogy beépítették egy régi présházba."

"A We Love Balatonon még sosem írtunk antikváriumokról, hisz az üdülőrégióban nem épp ez a műfaj dominál a boltok között. De találtunk egy olyan szellemi műhelyet Veszprém belvárosában, ahol egymásnak adták a kilincset a Cseh Tamások és Esterházyk, Molnár Sándor tulajdonos pedig kirobbanthatatlan elefántcsontszoborként ül mindig a porta előtt."

Burai László

"Ritka alkalom az, amikor a tesztre beküldött összes bort szerettük, márpedig ez a 10 rajnai ilyen volt. Ráadásként egy olyan szép, késői szüretelésű édessel, ami után senkinek nem marad hiányérzete. Hivatalosan is kijelenthetjük, a rajnai rizling nagyon jól érzi magát a Balatonon."

"A Badacsonyi Borvidék sokkal izgalmasabb, mint azt az átlag borfogyasztó elsőre gondolja. Ha az ember elmerül a pincék között és megfogadja a helyiek tanácsait, akkor igazi gyöngyszemekre és sosem látott szőlőfajtákra bukkanhat."

Talabér Dominika

"Ez volt a legelső önálóbb We Love Balaton-cikkem, aminek nagyon élveztem a gyűjtését, azt pedig még jobban, hogy megismertem több kiváló alkotó munkásságát, vele együtt azt is, hogy milyen sokféleképpen tud visszaköszönni akár a Balaton földrajzi formái, akár hangulata egy-egy dizájnerterméken."

"A Fortepan-alapú cikkírásért régóta rajongok, jó volt ezt először megtapasztalni Balaton-témában is. Mennyi mindennek van különleges sztorija, az ezeket szemléltető képekről nem is beszélve!"

Címkék