Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / balaton

szerkesztés

Tűz pusztította el a révfülöpi kilátót

Szerzők

  • We Love Balaton

2020. 02. 13. 10:24

Villám csaphatott a faszerkezetbe, ami kigyulladt és elpusztult. A tomaji és kővágóörsi tűzoltók sem tudták már megmenteni a gyorsan leégő tornyot.

Hatalmas lángokkal égett csütörtök hajnalban a révfülöpi Fülöp-hegyi kilátó - írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A katasztrófavédelem szerint vélhetően villámcsapás miatt gyulladt ki a kilátó, ami nem lenne meglepő, ugyanis szerdáról csütörtökre virradó éjjel - télen szokatlan módon - zivatarok cikáztak a Balaton térségében.

A közlemény így folytatódik: "A badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat." Az MTI szerint az oltás mellett a kilátó kőből épített szerkezetét, valamint a környező füves, fás területet is védték vízsugarakkal. A rossz hír, hogy a 2000-ben épített, részben kő torony faszerkezete megsemmisült a tűzben, a jó hír, hogy nem sebesült meg senki.

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere elmondta a Veol.hu megyei lapnak, hogy ez nagy veszteség a településnek, hiszen ikonikus helyszín a kilátó (amiről itt írtunk kilátós sorozatunkban). Őt hajnali fél 2-kor hívták a már az oltáson dolgozó tűzoltók, így egyből a helyszínre sietett. Elmondta, szerencsére az erdőre nem terjedt át a tűz. Az önkormányzat már megkereste a biztosítót, mielőbb a helyszínre mennének statikussal, majd megkezdenék az újjáépítést.

Hasonló tartalmak

Admin mode