Balaton kördeszka címszó alatt indul útnak egy merész, többségében zenészekből álló csapat. Balatonaligától Balatonaligáig, vízparton vagy dombok között gurulnak napi 60–70 kilométert október első felében, hogy meghódítsák a nagy tavat, mindezt azzal a céllal is, hogy adományt gyűjtsenek egy zenei alapítványnak.

Bár a gördeszkázás inkább városi sport, egy zenészek által indított kezdeményezés most be akarja bizonyítani: a Balatont is meg lehet kerülni egyetlen deszkával. Horváth Renátó, 42 éves amatőr deszkás a viharvert zeneiparban dolgozó sorstársait szeretné segíteni és ösztönözni ezzel a projekttel. Ugyanis a programmal a (pár éve elhunyt jazzénekesnőről elnevezett) Fábián Juli Emlékalapítványnak szeretne pénzt gyűjteni.
 
Az útnak október első felében vágnak neki zömében a kijelölt biciklis utakon, egyre több hazai fesztivál (MOL Nagyon Balaton, Bánkitó Fesztivál, Campus Fesztivál, Fekete Zaj Fesztivál), zenész és zenekar csatlakozásával. De még várják további vállalkozó kedvűek jelentkezését, hogy Balatonaligától Balatonaligáig meghódíthassák a Balatont.

Címkék