A 42. Tour de Hongrie (Magyar Kerékpáros Körverseny) nemzetközi mezőnye május 12-én (szerdán) Siófokon rajtol, és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. A verseny több szakasza is érinti a Balatont.

Az első, 173 km-es szakasz a tervek szerint május 12-én (szerdán) – ahogy arra már többször is volt példa – Siófokról indul, majd Balatonföldvárról kanyarodik rá a somogyi dombokra. Balatonboglárnál újra találkoznak a versenyzők a tóparttal, végül Kaposváron érnek célba.

A másik két Balaton környéki rajthelyszín Balatonfüred és Veszprém lesz: előbbi a második szakasz esetén május 13-án (csütörtökön), ahonnan kisebb kitérőkkel dél-nyugat felé veszik az irányt, Badacsonyt megkerülve Tapolcán, Sümegen, Hévízen és Zalakaroson át jutnak el a versenyzők a nagykanizsai befutóig, 183 km-t maguk mögött hagyva. A veszprémi rajt a május 14-i (pénteki) harmadik szakasznál lesz, ahonnan több mint háromórányi tekerés és 142 km után Tata városa lesz a cél. 

FRISSÍTÉS: Ha méterre lebontva kíváncsi vagy a teljes útvonalra, szerencsére már azt is közzétették a Tdh.hu-n, ide kattints érte

Hat World Tour-csapat mellett tíz Pro Team, öt kontinentális klub és a magyar válogatott áll majd rajthoz, huszonkét csapat 132 kerékpárosa alkotja majd a mezőnyt.

A szervezők a hazai előírások és a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség Covid-szabályozását betartva rendezi majd meg az eseményt, összesen 5 nap 5 szakaszát célba véve.

Címkék