Május 14-re tervezi a kapunyitást a Siófoki Nagystrand, az első vendégek pedig nem akármilyen fejlesztésekkel találják majd szembe magukat: KalandPart néven hatalmas játszóvár nyílik, de más kültéri sporteszközöket is díjmentesen lehet majd használni az idei szezontól.

Hetek óta zajlik a strandterületek felkészítése a szezonra – tájékoztatta a Balaton-parti Kft. a siofok.hu-t. A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-re tervezik a Nagystrand nyitását, ahol számos újdonság várja a strandolókat. Elsődlegesen a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen vehetik igénybe.

Jön a KalandPart

A Nagystrandon június 1-jén debütál az Európa legnagyobb vízparti játszóváraként beharangozott KalandPart, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, de úgy fogalmaznak: a fiatal felnőttek is használhatják. A levegővel töltött ugrálóbirodalom élénk, vidám színei, égig érő cukorkatornyai messziről sejtetik, hogy egy mesebeli birodalomba léphetünk át.

A Kisfaludy2030 turisztikai fejlesztési pályázat keretein belül három új strandi illemhely újul meg – az aranyparti, az újhelyi és a nagystrandi – egy-egy mozgássérültvécével és baba-mama szobával.

A Plázs pünkösdre tervezi a nyitást, a Galérius fürdőről pedig azt lehet tudni, hogy a felújítási munkák miatt egyelőre nem fog kinyitni. A Tourinform-iroda a Víztoronyban május 10-én nyit, a Kálmán Imre Művelődési Központban pedig június 30-án kezdődnek a belvárosi zenés estek – teszik hozzá.

Címkék