Bár a létszámot korlátozni fogják, védettségi igazolvány nélkül is bejuthatunk a fizetős balatoni strandokra is.

Frissítés: két balatoni strandról, a balatonberényi Naturista strandról és a balatonfüredi Széchenyi standról is kiderült, hogy csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. Ezek mindegyike egy-egy kempingen belül lévő strand. (Csodálatos Balaton

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” – mondta el Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke az ATV-nek.

A járványügyi szabályok szerint a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni

Mi a helyzet a maszkokkal?

Legutóbb arról írtunk: a hotelek szabadtéri vendégterületein (teraszok, kertek, strandok) és a beltéri wellnessrészlegek közösségi tereiben (fitneszterem, bel- és kültéri medencék) nem kötelező maszkviselés, azonban a beltéri részeken, például az étkezőben az asztal elfoglalásáig, a recepción stb. még mindig fel kell venni a maszkokat.

A Balaton vizének hőmérséklete az Időkép szerint jelenleg Siófoknál 14, Balatonakalinál pedig már majdnem 17 fokra rúg, a strandolást néhányan már meg is kezdték az idei szezonban.

Címkék