A harmadik helyen szerepel a Hévízi-tó az ausztrál Lonely Planet online utazási magazin legjobb európai fürdőkkel foglalkozó toplistáján. A válogatásba a hetedik helyen a budapesti Széchenyi fürdő is bekerült.

Az izlandi Kék Lagúna és az angliai Thermae Bath Spa után közvetlenül a Hévízi Tófürdő szerepel az ausztrál Lonely Planet online utazási magazin toplistáján, mely a szerintük legjobb európai fürdőket vonultatja fel – szúrta ki a Travelo. A Vissza a természethez szlogennel aposztrofált tófürdőről így írnak: „A tavirózsákkal tarkított, gondozott parkokkal körülvett város a világ legnagyobb biológiailag aktív természetes gyógytavával büszkélkedhet. A fürdő alkalmas téli látogatásokra is, mivel a tó természetes vízhőmérséklete 38 fok körül mozog.”

A 20 fürdőből álló toplistába két magyar fürdő is bekerült: a budapesti Széchenyi fürdőt a hetedik helyen sorakoztatják fel. A Mindenki elfér szlogenű hely a következő jellemzést kapta: „A gyógyfürdők városaként ismert Budapest 16. és 17. századi törökfürdői közül sok még ma is használatban van. A 18 különböző medencével, továbbá 10 szaunával és gőzkamrával rendelkező, neobarokk stílusú fürdő a főváros egyik legfontosabb látnivalója.”

Címkék