Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

balaton

A Balaton-meder formái alapján komponált drónzenével és fantáziaitalokkal is várják az Ultrabalaton futóit

Nem akármilyen frissítőállomással készülnek az Ultrabalatonra: fantáziaitalokkal és egy kifejezetten a sporteseményre kitalált, a tó tápanyagterhelésére utaló, FOSZFOR (P) névre hallgató, természetes alapanyagú itallal is várják a sportolókat és a szurkolókat.

Október 2-án, szombaton különleges akcióval készül a szabadonbalaton ökológiai-kulturális platform csapata: különleges italokat kínáló concept bárral, online és offline kiadvánnyal, drónzenével és az emblematikus, mégis többnyire ismeretlen természetes élőhelyeket jelölő útjelöléssel hívják fel az Ultrabalaton futóinak szurkolóinak figyelmét a Balaton régiójának ökológiai kérdéseire – írja a szabadonbalaton sajtóközleményében.

A programsorozat augusztusban kezdődött Balatonfenyvesen a C:N:P bár elnevezésű strandakcióval, melyen az algafröccs és az algafagyi ízvilágában merülhettek el strandolók.

A frissítőállomás az NN Ultrabalaton egyik csapat váltópontjánál, a Balatonföldvári Keleti strandon lesz, melyen egy a kifejezetten sporteseményre kitalált – a tó tápanyagterhelésére utaló FOSZFOR (P) fantázianévre hallgató, természetes alapú – „tápanyagitalt” is meg lehet kóstolni. A monoton/monokrom projekttel közös kollaborációban létrejött meditatív drónzenét is hallgathatják a résztvevők futás közben – ez egy speciálisan a Balaton-meder formái alapján komponált hangokból álló alkotás, amely egy QR-kód segítségével lesz elérhető.

Még több infót itt találtok a programról. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

5 kedvenc ékszerészünk, akik hordhatóvá teszik a Balatont

?>

Ebben a cikkben 5 olyan, balatoni kötődésű ékszerészt gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeivel nem lehet mellélőni!

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

balaton

Végéhez ért a Sió-zsilip megújítása, hamarosan megnyitják bejárható „szigetét"

?>

Befejezték a Sió-zsilip átépítését, ami közösségi tér funkcióját 2024 tavaszától töltheti majd be, rajta kilátóval és egyéb látványelemekkel.

balaton

Vízminőségi kutatóállomásokat helyeztek a Balatonba

?>

Mérőműszerekből álló kutatóállomást helyeztek a Balaton négy különböző pontjára, mellyel a tó klímaváltozáshoz való alkalmazkodását is vizsgálják.

Neked ajánlott

A