Hosszú helyzetelemzés és átgondolás után döntöttek úgy a Balaton Szupermaraton (BSZM) szervezői, hogy 2022-ben nem tartják meg a rendezvényt.

Hiába, hogy jó ideje már többnyire járványügyi korlátozások nélkül élünk, ez még mindig nem biztosít elég alapot minden nagyobb kaliberű rendezvénynek. A Balaton Szupermaraton szervezői úgy döntöttek, a jövő évi versenyt is lemondják (az ideit virtuálisan szervezték meg).

Döntésükről Facebook-posztjukban számoltak be zömében a járványhelyzet miatti bizonytalanságra, az önkormányzatok nehéz döntési/engedélyezési helyzetére hivatkozva. Ezeken túl a balatoni kerékpárút felújítása is hozzájárult a döntéshez: „hosszú távon ez egyértelműen pozitív hatással lesz majd az útvonalunkra, jelenleg azonban több helyen is ellehetetleníti a futást" – írták.

Az esemény virtuális megtartásáról még nem született döntés, ez év végén, jövő év elején várható. A 2023-as verseny tervezésébe ugyanakkor már belekezdtek: a 14. Balaton Szupermaraton időpontja 2023. március 16–19. között várható.

Címkék