Az udvarán álló magas fenyőfákról elnevezett, balatonakarattyai Pine Weekendhouse egy olyan, prémiumkategóriás nyaraló, ahol a vendégeknek nincs más dolguk, mint a családi, baráti élményekre és a jelen pillanatra koncentrálni. A tulajdonosok célja az volt, hogy a hatszobás, medencés ház egy „második otthon” legyen, néhány száz méterre a Balatontól és mindössze egyórányira a fővárostól.

Egy nyugodt hétvége vagy egy hét a Balatonnál egy stílusos, otthonos vendégházban – szinte mindenkinél bakancslistás program, évszaktól függetlenül. Főleg, ha az itt töltött idő alatt egyáltalán nem kell a bevásárlással és a főzéssel foglalkozni, csak élvezni a közös programokat és a hely varázsát.

A 71-es út közelében található Pine Weekendhouse éppen az ilyen hétvégékre vagy hétköznapokra tökéletes hely egy családnak vagy egy nagyobb társaságnak. A fűthető kinti konyhával és terasszal, tágas belső térrel rendelkező, hatszobás nyaraló csak egyben bérelhető, így meghitt és biztonságos lehet a pihenés. 

A főépületbe lépve egy tágas, étkezőként, nappaliként és közösségi helyként funkcionáló, modern konyhával ellátott helyiségbe érkezünk. A pázsitra néző, napsütötte télikertnek, a meleg színeket felvonultató, hangulatos enteriőrnek és a Casa Budapesttől érkező friss virágoknak köszönhetően az a benyomásunk támad, hogy már ismerjük ezt a helyet, és azonnal otthon érezzük magunkat.

A folyosókat és a közös helyiségeket kortárs művészeti alkotások díszítik. Az emeleten két erkélyes, családi szoba található, ezeket hordozható kisággyal, babakáddal, pelenkázóval és pótággyal is felszerelték, a legkisebb vendégek pedig meglepetésekre számíthatnak. A vegán kozmetikumok, a légkondicionáló, a televízió minden szobában alap. A házban a házi kedvenceket is szívesen látják, fekhelyet és etetőtálat is biztosítanak számukra. 

A közös kinti folyosóról négy különböző színvilágú és stílusú, egy-egy fenyőfajtáról elnevezett szoba nyílik. Az erdeifenyőről elnevezett szoba például a zöld megnyugtató árnyalatait kapta és akadálymentesített, a Vörös szobában a vörösfenyő kérgének színe, a Selyem nevű szobában pedig a selyemfenyő szépsége és eleganciája ihlette az enteriőrt.

Főzés helyett privát séf, sorban állás helyett privát bevásárlás

A Pine Weekendhouse-ban a családias környezetet magas szintű szolgáltatásokkal ötvözték, hogy a vendégeknek tényleg csak egy feladata legyen: jelen lenni és megélni a pillanatokat (ez a hely szlogenje is). A foglalás ára tartalmazza a pazar és egyedi igények alapján összeállított reggelit, amit a séf balatoni és a Culinaristól beszerzett minőségi hozzávalókból készít el. Igazi terülj, terülj asztalkám jár a reggelekhez, amikor végre nem kell az órát nézni: tojásételek, kézművessajt- és hústermékek, házi avokádókrém, granola, chiapuding, friss gyümölcsök, mandulatej és még sok más finomság kerül a nagy közös ebédlőasztalra.

A privát séf igény esetén az ebédről és a vacsoráról is gondoskodik. Lehet választani magyaros, olaszos, thai stb. menüsort, de készülhetnek a ház Green Egg szmókerében grillételek, bográcsos ételek, és már arra is volt példa, hogy közösen gyúrta a tésztát és sütötte a pizzát a család, a séf útmutatásai alapján. Természetesen bármilyen egyéb menü készülhet előzetes egyeztetés után, lehet kérni tej- és gluténmentes vagy vegán fogásokat is.

Az italok elkészítését a privát bartenderre bízhatjuk, az esti koccintásokhoz pedig a becsületkassza alapján működő, prémiumitalokkal feltöltött Honesty Bart vehetjük igénybe.

A ház egy másik népszerű szolgáltatása a bevásárlás. A cél az, hogy a vendégeknek ne kelljen a feltöltődésre szánt időt sorban állással tölteniük, ezért a személyzet elintézi a bevásárlást. A minőségi élelmiszereket a Culinaristól szerzik be.

Jógaóra a nappaliban, üzleti ebéd a teraszon

A tulajdonosok a koncepció kialakításakor a „well-being” szempontjait is szem előtt tartották. Ki sem kell mozdulni, ha a vendégek igénylik, házhoz jön a masszőr és a jógaoktató. Amíg a felnőttek pihenni szeretnének vagy kipróbálnának egy éttermet a közelben, a kicsikre animátorok vigyáznak.

A személyzet szívesen segít bármilyen program – például egy családi e-bike-túra – megszervezésében, és kisebb rendezvények lebonyolítását is rájuk bízhatjuk, legyen szó születésnapról, egy családi esemény megünnepléséről vagy baráti összejövetelekről, maximum 20 főig. A nyaralót nappali programokra – csapatépítőkre, üzleti ebédekre – is le lehet foglalni.

A Pine Weekendhouse egy olyan hely, ahol el lehet vonulni a világtól, ahol csak a feltöltődésre kell koncentrálnunk, és nem kell idegenekkel osztozni a közös helyiségeken – amire, valljuk be, a legtöbben nagyon vágyunk, ha nem önálló vendégházban szállunk meg. 

Címkék

Elérhetőségek

Pine Weekendhouse 8172 Balatonakarattya, Koppány lejtő 2. Facebook-oldal Weboldal