A Berliner Wein Trophy nemzetközi borverseny arany minősítését nyerte el a Folly Arborétum és Borászat 2019-es rajnai rizlingje.

150 tagú zsűri értékelte a 38 országból érkező több mint 6 ezer tételt Németország legjelentősebb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophyn. A Folly borászatából származó 2019-es rajnai rizling a verseny nyári/őszi fordulóján szerzett arany minősítést.

„A Folly díjnyertes borához a rajnai rizling szőlőjét 2019-ben teljes érésben, kézi szedéssel szüreteltük. Feldolgozásánál gondos odafigyelés mellett egész fürtös préselést alkalmaztunk. Illatában a rajnai rizlingre jellemző citrusos, mézes, enyhén fűszeres jegyek köszönnek vissza. Ízében élénk, roppanós savak jellemzik és már az első korty után érezni az olajos, petrolos jegyeket és egy kevés badacsonyi ásványosságot” – mondta el Nagy Leopold, a Folly borásza.

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, a Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek. A Folly bora a mostani versenyt megelőzően a VinAgora magyarországi borverseny arany minősítését, és az „MTA Bora 2021” címet is elnyerte.

Címkék