november 28., 11:03
Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál
A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.
A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.
A szüretről szűretlenül – Turai Barna és Linczényi Márkó a Magyar Bor három részes websorozatában amatőr lelkesedéssel fedezték fel a szüret rejtelmeit.
Meglátogattuk a Sellyei család kézműves borászatát Nemesgulácson, ahol nemcsak kiváló borokat kóstolhatunk, hanem annál sokkal többet kapunk: barátságos, szívvel-lélekkel teli vendéglátást.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
Balaton-felvidéki szüreten jártunk, amelynek kapcsán azt is elmeséljük, hogyan is néz ki az egész eljárás.
Október utolsó hétvégéjén új gasztronómiai eseményen vehetünk részt Siófokon és környékén. A GasztroFok igazi kulináris élménytúrára buzdítja az érdeklődőket.
Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, ahol a pincészetként is működő villa borait megkóstolhatjuk majd.
A Hársfa vendégház Szent György-hegy déli, Balatonra néző dűlőjén, szőlőültetvények ölelésében, egy apró völgyben található. Igazi elvonulós helyszín, a neves borászatoktól sétatávolságra.
Már régóta nem igaz, hogy augusztus 20. után vége a balatoni programoknak! Szeptember első hétvégéje tánccal, sörfőzdenyitással, Szent György-hegyi nyitott pincékkel és sok gasztroprogrammal vár.
A Zánkától 5 perc autóútra található Tagyon megér egy kitérőt, ha szívesen időzünk zöldellő szőlőbirtokok és lenyűgöző panoráma mellett. Képgaléria a faluról és környezetéről.
Az elmúlt évek meghatározó boros trendje egyértelműen a natúr bor. Ha eddig még nem kóstoltátok, vagy nem tiszta, hogy pontosan mi ez, adunk pár támpontot.
Az évek során igazi élménybirtokká fejlődött Tagyon Birtok Baráti Társaság étterem, borterasz, pincészet és több felújított, gyönyörű présházból álló szálláshely is egyben.
Idén folytatódik a Homola Pincészet biodinamikus szőlőtermesztésre való átállása, melyhez a szezonban egyedi gasztrokulturális programokat társítanak.
2023-ban 19 termelő készít több mint 80 ezer palack BalatonBort, és 12 termelő több mint 30 ezer palack Hegybort. Megtartották a Balatoni Kör által szervezett projekt premierjét.
Június 10. és 11. között érdemes lesz ellátogatni Badacsonytomajra, ahol a part közelében a Hableány, a hegyen pedig lenyűgöző panorámával a Laposa Borterasz várja majd a pezsgők szerelmeseit.
Zenei album született az 1bor1vers projektből. A Bence kalandjai legújabb dalai között Parti Nagy Lajos, Krusovszky Dénes és Nádasdy Ádám megzenésített versei is szerepelnek.
Egyedi, tematikus menüsort kóstolhattok végig a Balatoni Kör legújabb, Gyertek át hozzánk! című programsorozatán.
Az egyesület új tagjai között gasztronómiai szolgáltató, rendezvényhelyszín, turisztikai látnivaló, kerékpáros szolgáltatás, kutyás strand és piknikkert is szerepel.
Szőlők között, a part nyüzsgésétől távol kapcsolódhatunk ki, hogy a borokra, az ízekre és a feltöltődésre koncentráljunk.
A következő hetekben egy ingyenes közösségi játék formájában fedezhetitek fel a várost a kirándulóhelyektől kezdve a gasztronómián át a kultúráig.