október 10., 14:22
40 balatoni borászat biztosan nyitva tart csütörtöktől vasárnapig
Új kezdeményezés indult októberben, mely a balatoni borászatokat népszerűsíti.
Új kezdeményezés indult októberben, mely a balatoni borászatokat népszerűsíti.
Idén 5 hétvégén lehet részt venni tematikus kóstoláson és vezetett kerékpártúrákon.
Az eseményt október 12–13. között szervezik meg a badacsonyi strandon.
Olyan frissen megjelent kiadványokat ajánlunk, melyek feltérképezik a Balaton idei gasztrokínálatát, az éttermektől a kávézókig.
Megjelent a Balatoni Kör 2024/25-es Kóstold körbe című kiadványa.
Debütált az idei BalatonBor és Hegybor.
A Balatonfüreden megrendezett nemzetközi borverseny díjátadó ünnepségén kiemelkedően szerepeltek a hazai borok.
A Zánkától 5 perc autóútra található Tagyon megér egy kitérőt, ha szívesen időzünk zöldellő szőlőbirtokok és lenyűgöző panoráma mellett. Képgaléria a faluról és környezetéről.
A Sipos Borház bemutatta a közönségnek a Badacsony első ginjét, amely egyszerre hagyományos és újító, izgalmas és különleges.
A Folly Arborétum május 4-én és 5-én ingyenes programokkal, nyomozós játékkal, tobozkiállítással és szabadulószobával készül anyák napjára.
Kovács Tamás tulajdonos-borász mesélt az elmúlt évek változásairól, az emberléptékű bővülésről és a balatoni panorámás borterasz programjairól.
Egy legendás paloznaki dűlő és egy középkori lovag filmbe illő történetének nyomába eredtünk.
Ünnepi válogatásunk olyan borokat tartalmaz, amelyek a pohárba töltve már önmagukban is garantálják az ünnepet, és persze ajándékként is tökéletesek.
A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.
A szüretről szűretlenül – Turai Barna és Linczényi Márkó a Magyar Bor három részes websorozatában amatőr lelkesedéssel fedezték fel a szüret rejtelmeit.
Meglátogattuk a Sellyei család kézműves borászatát Nemesgulácson, ahol nemcsak kiváló borokat kóstolhatunk, hanem annál sokkal többet kapunk: barátságos, szívvel-lélekkel teli vendéglátást.
Kvák Emil az Ikon Borászat mellett a Késa Birtokon élheti ki kísérletező kedvét, hiszen birtokán összegyűjtötte a számára legkedvesebb fajtákat, emellett több vendégházat is üzemeltet.
A Pócz Pincészet egy igazi rejtett gyöngyszem, ahol tanúi lehetünk a magyaros és a mediterrán ízek randevújának, és a kétemeletnyi mélységben kialakított pincébe is leereszkedhetünk.
Balaton-felvidéki szüreten jártunk, amelynek kapcsán azt is elmeséljük, hogyan is néz ki az egész eljárás.
Október utolsó hétvégéjén új gasztronómiai eseményen vehetünk részt Siófokon és környékén. A GasztroFok igazi kulináris élménytúrára buzdítja az érdeklődőket.
Szeptember 22-én nyílik meg a balatonfüredi Villa Gyetvaiban a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia nevet viselő fotókiállítása, ahol a pincészetként is működő villa borait megkóstolhatjuk majd.
A Hársfa vendégház Szent György-hegy déli, Balatonra néző dűlőjén, szőlőültetvények ölelésében, egy apró völgyben található. Igazi elvonulós helyszín, a neves borászatoktól sétatávolságra.
Már régóta nem igaz, hogy augusztus 20. után vége a balatoni programoknak! Szeptember első hétvégéje tánccal, sörfőzdenyitással, Szent György-hegyi nyitott pincékkel és sok gasztroprogrammal vár.
Az elmúlt évek meghatározó boros trendje egyértelműen a natúr bor. Ha eddig még nem kóstoltátok, vagy nem tiszta, hogy pontosan mi ez, adunk pár támpontot.
Érdemes felfedezni a déli part ezer arcát, ehhez nyújtunk gasztrotippeket.