Az elmúlt év a home office-ról, a bezártságról, a bizonytalanságról és a monoton hétköznapokról szólt, most pedig végre eljött az az időszak, amikor kiszabadulhatunk a lakásból, előkerülhet a szekrény mélyéről a bőrönd és a strandpapucs, és újra felejthetetlen balatoni élményeket szerezhetünk. A teljes körű kiszolgálást nyújtó, családbarát, saját partszakasszal rendelkező Danubius Hotel Marina tökéletes választás, ha szeretnénk újra átélni a gondtalan pihenés élményét.

Talán még soha nem vártuk ennyire a nyaralást, mint most, a korlátozások fokozatos feloldásának idején. Szinte szomjazunk az új élményekre, az utazásra, a balatoni panorámára, a teraszon elköltött, nyugodt étkezésekre, a hosszú sétákra. Az északi part fővárosa tökéletes helyszín, hogy megünnepeljük a „kiszabadulást” és új élményeket szerezzünk, itt rengeteg kulturális program, látnivaló, kirándulóhely és borterasz vár.

Danubius Hotels és az Opinio piackutató friss, reprezentatív felmérése szerint a magyarok csaknem fele (43 százaléka) hazai szállodában nyaralna a korlátozások feloldása után, és a legtöbben olyan tóparti pihenésre vágynak, ahol teljes körű kiszolgálást kapnak és számos szabadidős program és szórakozási lehetőség közül választhatnak. A szállodai élmények közül leginkább a helyi és a nemzetközi fogásokat kínáló svédasztalt várják a magyarok. A válaszadók 43 százaléka a családdal, 31 százaléka pedig a párjával kettesben szeretne nyaralni.

Itt tényleg minden a pihenésről szól

A Balatonfüred központi részén található, nagy múltú, teljesen felújított Danubius Hotel Marina 277 szobával és 24 lakosztállyal várja azokat, akik zavartalan kikapcsolódásra és új élményekre vágynak. A legkisebb, superior szobákban is minden megvan, amire a nyaraláskor szükség lehet, de a szálláshely a családok számára tágas, extra toalettel és erkéllyel rendelkező lakosztályokat is kínál, egy külön épületszárnyban.

Találkozás egy sportlegendával

A nyitás első napján, május 13-án, az első vendégekkel érkeztünk meg a szállodába. Már délelőtt elfoglalhattuk a 10. emeleti, mesés balatoni panorámával rendelkező szobáinkat, a nyitás hetében ugyanis lehetőség volt a korai becsekkolásra. A nyitás napján egy sportlegendával is találkozhattunk, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó köszöntötte a vendégeket a recepción, majd kipróbálta a hotel fedett uszodáját, és játszott egy meccset a balatonfüredi vízilabdasport reménységeivel.  


A Danubius Hotel Marinában a kiszolgálás teljes körű, így tényleg csak a kikapcsolódásra kell koncentrálnunk: a bőséges svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora mellett a strandolás közben vagy az esti beszélgetésekhez elfogyasztott ételek, desszertek és bizonyos koktélok is az all inclusive ellátás részét képezik. Tavaly óta a budapesti Danubius Hotel Gellért konyhafőnöke gondoskodik a változatos, egészséges hozzávalókon alapuló ételkínálatról.

A hagyományos fogások mellett könnyedebb halételek, saláták, izgalmas köretek is készülnek, a gyerekeket külön menüvel várják. Annak különösen örültünk, hogy a vegetáriánus, vegán és a különféle ételintoleranciás vendégek számára is széles a választék. Míg sok hely leragadt a rántott sajtnál és a párolt zöldségköretnél, itt különleges mártások, csicseriborsóval, kelbimbóval, gombával készült egytálételek is szerepelnek a választékban. Ha pedig valami nem egyértelmű, vagy bizonytalanok vagyunk, a személyzet készségesen segít eligazodni az alapanyagok és az allergének között.

Az all inclusive ellátásban talán az a legjobb, hogy strandolás közben sem kell azon gondolkoznunk, mit és hol együnk. A parttól néhány méterre található Pálma Beach Restaurant strandolásra hangolt fogásaival és a hangulatos bárral leveszi rólunk ezt a terhet, dél és délután 5 óra között bármikor beülhetünk egy kávéra, egy pohár borra vagy egy könnyed fogásra. 

A hely, ahol lehetetlen unatkozni

Az árnyas fák alatt nyugodtan pihenhetünk, de aki az aktívabb pihenés híve, a szálloda tágas strandján egy sor játékot és sporteszközt talál. Itt van például az összesen 568 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező élménymedence gyermekeknek, ami igazi biztonságos oázis a kicsiknek, a sárkányos vízköpőtől a csúszdákkal ellátott vízi várakig számtalan vidám, vizes játékkal. A szülők a medence partjáról tarthatják szemmel a gyerekeket, akik számos ügyességi vízi játékkal vezethetik le az energiáikat.

Ha megunták a gyerekek a pancsolást, következhet a mesék világát idéző lombház, a trambulin és az ugrálóvár (a szolgáltatások egy része térítéshez kötött). Rendezhetünk családi strandröpladba-, tollaslabda-, kosárlabda vagy pingpongbajnokságot, és ha még mindig nem sikerült lefárasztani a gyerekeket, kipróbálhatjuk a minigolfot és a dodzsemet. A balatoni nyár elmaradhatatlan programja, a vízibiciklizés mellett kajakkal, elektrocsónakkal és SUP-pal is szelhetjük a hullámokat, a nagyobb gyerekek és a felnőttek pedig a bungee trambulinon tehetik próbára a bátorságukat.

A Danubius Hotel Marinában a szülők is tudnak lazítani, a Bubbles Club profi animátorai ugyanis egész nap gondoskodnak arról, hogy a gyerekek tartalmasan szórakozzanak. A reggeli torna vagy jóga után kézműves-foglalkozások, ügyességi játékok következnek, este pedig meseolvasás és tinidiszkó zárja a kicsik napját. Senki ne lepődjön meg, ha igazi sárkányokkal találkozik a recepción vagy a strandon, ők a hotel házi mesefigurái, akik szívesen vonják be a kalandokba a gyerekeket.

Egy balatoni nyaralásnál arra is fel kell készülni, hogy lehet, hogy nem lesz mindennap strandidő. A Danubius Hotel Marinában az esős, hűvösebb napok is eseménydúsan telnek. A fedett uszodában és az edzőteremben ledolgozhatjuk az étkezések után elfogyasztott, ellenállhatatlan desszerteket, de tökéletes idő ez a tekézésre, a csocsózásra vagy a különféle wellnessszolgáltatások kipróbálására is. A gyerekek sem fognak unatkozni: várja őket a játszószoba, az animátorok pedig izgalmas vezetett játékokkal készülnek.

Balatonfüred és környéke annyi izgalmas felfedeznivalót és programot kínál, hogy több hét sem lenne elég az összes megismeréséhez, kipróbálásához. A Balatoni Bringakör a szálloda előtt halad el, mindenképp érdemes kerékpárt kölcsönözni (térítés ellenében) és felfedezni a környéket. Olyan látnivalók várnak a közelben, mint a Tagore sétány, a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, a Jókai-villa, a Lóczy-barlang, a Koloska-völgyi Vadaspark vagy az Annagora Aquapark, de néhány percnyi autózással vagy egy rövidebb biciklitúrával a Tihanyi-félszigetet is felfedezhetjük. A Veszprémi Állatkert vagy komppal a déli part is gyorsan elérhető. Aki pedig igazán romantikus, naplementés programot szeretne, kérje a személyzet segítségét egy vitorlástúra megszervezésében.

Biztonságos pihenés, rugalmas foglalás

A Danubius Hotel Marina a járványhelyzetre való tekintettel még szigorúbb biztonsági és higiéniai szabályzatot vezetett be, „Biztos Pihenés” néven, melyet a szálloda munkatársai egy képzésen sajátítottak el. Rendszeres időközönként fertőtlenítenek, a büféasztalainknál segítik a tálalást, minimalizálják az érintés szükségességét, és elég teret biztosítanak ahhoz, hogy a közös étkezés élvezetes élmény legyen. A szobákat fokozott odafigyeléssel és szakértelemmel takarítják és fertőtlenítik, kiemelt figyelmet fordítanak a gyakran érintett felületekre. Vendégként semmiről nem kell lemondanunk a nyaralás alatt, de a szálloda zárt közösségi tereiben a maszk viselete kötelező, mindannyiunk érdekében.

Mivel az előre tervezés most nehézségekbe ütközhet, a Danubius Hotel Marina rugalmas foglalási és visszafizetési feltételeket kínál. A 2021. június 15-ig érvényes Tavaszi félpénzes akció keretében lefoglalt üdülés például az érkezés előtt 2 nappal szabadon lemondható.

A többi foglalásra is igaz, hogy 

amennyiben a koronavírus-járvány okozta kormányzati intézkedések miatt a vendég nem tud a lefoglalt időpontban megérkezni, esetleg megbetegszik vagy karanténba kerül, a pénze nem veszik el. A szálloda lehetőséget biztosít arra, hogy a befizetett előleget egy későbbi időszakban fel tudja használni vagy az előleg mértékével azonos összegű, 2 éven belül felhasználható Danubius Ajándékkártyát kapjon.


Keresd elő a bőröndöt és a naptejet, és vesd bele magad újra az életbe a Danubius Hotel Marinában! 

Címkék