Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Szabadtéri vetítésekkel jön júniusban a Magyar Mozgókép Fesztivál – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban is lesznek programok

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 05. 27. 13:54

Június 23-án, az Így vagy tökéletes című film díszbemutatójával Veszprémben kezdődik a hazai filmek új rendezvénye, a Magyar Mozgókép Fesztivál. A Balaton környékén három helyszínen mintegy 84 filmet vetítenek majd le.

Szabadtéri vetítésekkel, filmpremierekkel, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal jön 2021. június 23–26. között (szerdától szombatig) a Magyar Mozgókép Fesztivál – derült ki az esemény sajtóközleményéből.

A fesztiválon debütáló Így vagy tökéletes című romantikus vígjátékban (rend. Varsics Péter) olyan nagy nevek tűnnek majd fel, mint Fekete Ernő, Béres Márta, Trokán Nóra, Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs és Hegedűs D. Géza.  

Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém–Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program közös szervezésében Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban öt kategóriában nyolc helyszínen összesen 84 magyar filmet nézhetünk meg. A rendezvény az idén áprilisban elhunyt Törőcsik Marira emlékezik.

A fesztivál ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit június 9-étől az esemény honlapján tudtok majd megtenni.

Hasonló tartalmak

Admin mode