A Folly Arborétum és Borászat a Kisörsi-hegy oldalában terül el, ahol fantasztikus cédrusok és ciprusok alatt bóklászhatunk a 115 éves kertben, miközben a balatoni panorámát csodáljuk, de rengeteg más izgalmas élmény is vár ránk. Márciusban újra kinyitotta kapuit az arborétum, és remek programokkal, bővülő borkínálattal, szuper terasszal és sok más izgalmas újdonsággal fogadja a látogatókat.

A Folly Arborétum egész napos élményt kínál látogatói számára: az arborétumi séta során nemcsak az árnyat adó örökzöldek alatt barangolhatunk, hanem megcsodálhatjuk az egyedi növénygyűjteményt is, a kisebbeket játszópark várja, a grillteraszon pedig élvezhetjük a finomabbnál finomabb fogásokat. Ráadásul egész évben remek programokkal vár minket az arborétum. Május 10-én ünnepeljük a madarak és fák napját, ennek alkalmából május 8-án vezetett túrák során ismerhetjük meg a kert élővilágát, május 9-én pedig gyermekfoglalkozások várják a kis természetrajongókat. Május vége is izgalmas programokat tartogat: 29-én, az arborétumok napján ismét vezetett sétákon fedezhetjük fel a kert titkait, 30-án pedig a gyermeknapot ünnepeljük, ekkor kreatív foglalkozások várják majd a kicsiket. 11:30-tól a gyerekek interaktív kerti sétán fedezhetik fel az arborétumot, és virágkarkötőt készíthetnek, délután 14:00 és 16:00 óra között pedig kézműves foglalkozások várnak rájuk, ahol Folly mesét illusztrálhatnak és origamizhatnak. Ez a hétvége abból a szempontból is különleges lesz, hogy ekkor mutatják be az idén debütáló Folly borok közül a könnyű borokat adó Boróka termékcsalád új tagját, a Boróka vöröset, melyet mindkét nap 10 és 17 óra között kóstolhatunk meg.

Ha a Folly Arborétumban járunk, akkor érdemes jól szemügyre venni a fákat, mert nemcsak megcsodálhatjuk a gyönyörű cédrusokat és ciprusokat, de akár örökbe is fogadhatjuk őket! A Fogadj örökbe egy Folly fát!-akció azzal a céllal indult, hogy ráirányítsa a figyelmet a minket körülvevő természet értékeire, így folyamatosan várják azok jelentkezését, akik szívesen örökbe fogadnák a kert örökzöld lakóinak egyikét.

A tavaszi újdonságok után nyáron várhatóan megnyílik a Café Folly, a látogatóközpont egykori pincéjében pedig az arborétum-, és családtörténeti állandó kiállítás. Június közepétől heti három alkalommal indulnak majd vezetett séták, heti egy alkalommal pedig holdfény- és csillagleső túrák is várnak a látogatókra.

További információt a Folly Arborétum és Borászatról, valamint programjairól ezen a linken találtok.

Címkék