Tavaszi borvacsora a Villa Gyetvaiban, Balatonfüred – március 5.
A balatonfüredi Villa Gyetvai Borbirtokon március 5-én, szombaton egy pincelátogatással egybekötött vacsorával ünnepelhetitek a tavasz kezdetét. Nehéz eldönteni, hogy Kocsis Bálint mesterszakács pazar menüsorából melyik fogás hangzik a legjobban: papardellét, gőzölgő fogasfilét, csicsókakrémlevest, párolt szarvascombot és belgacsokoládé-parányokat kínálnak a legváltozatosabb köretekkel, meglepő kiegészítő ízekkel. A borpárosításokról Evans Victoria magyar sommelier-bajnok mesél nektek a vacsora alatt.
A részvételi díj 17 900 Ft. Jelentkezni a Bogi_Bari@hotmail.com e-mail-címen vagy a +36 30 949 2783 telefonszámon tudtok, március 3-ig. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashattok.
Villa Sandahl x Tarányi 1780, Hegymagas – március 13.
Március 13-án, vasárnap vegyétek az irányt Hegymagas felé! A Tarányi 1780-ban szezonzáró borvacsorán vehettek részt, ahol rendhagyó módon
most a Villa Sandahl tételeit hozzák el nektek. A borászat egyedülálló módon csak rajnai rizlinggel foglalkozik, annak viszont változatos tételsorát kínálja. A különböző dűlőkről származó és eltérő évjáratú borokat például pisztránggal, erőlevessel és Angus hátszínnel kóstolhatjátok végig.
A vacsora ára 17 900 Ft. Asztalfoglalásra a +36 20 413 9582 telefonszámon vagy személyesen, az étteremben van lehetőségetek. Több infót a Facebookon találtok.
LA Gardens-koncertvacsora Lovasi Andrással, Balatonudvari – március 14.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a március 13-i időpont után március 14-én, hétfőn is lehetőségetek lesz a Kalóz
Strandbisztróban Lovasi András koncertvacsoráján részt venni. Az LA Gardens – azaz Lovasi András és barátja, Németh
József – öt tételből álló kóstolója 2020-as
és 2021-es évjáratú borokból áll össze, és Kisuti Dávid séf fogásaival egészül
ki. Kóstolhattok például sertéspofát, véres hurkát, hummuszt, olyan
ízek kíséretében, mint a juhtúrós puliszka,
az édes-savanyú fokhagymakrém vagy a mangalicastifolder, de a dohánymézzel készült madártej mandulával és virágporral is izgalmasnak ígérkezik.
A részvételi díj 20 000 Ft, ami tartalmazza a
borkóstolást, a vacsorát és a koncertet. A maximális létszám 45 fő, ezért
érdemes sietni az előzetes regisztrációval, amit a live.lagardens@gmail.com
e-mail-címre várnak. További infó elérhető az esemény Facebook-oldalán.
Gasztrohegy: Füstölgés, Badacsony – március 19–20.
Ha aktívabban töltenétek el az időt, járjátok be a nektek kedvező útvonalon a Gasztrohegy tíz állomását. A Badacsony finom fogásait és borait felsorakoztató programsorozat a térség nyugodtabb időszakát mutatja be, amikor van időtök elmerülni, kísérletezni, feltöltődni. A következő esemény március 19–20-án, szombaton és vasárnap lesz megtartva, ami a Füstölgés névre hallgat. Fedezzétek fel a vidéket, az ízeket, és élvezzétek az ébredező Balaton környékének nyugalmát!
További infót a programról, a Gasztrohegy-buszokról (1000 Ft) vagy a szállástippekről az eseménynél vagy a Facebook-oldalon találtok!
Borbarangolás a Borbély Családi Pincészetben, Badacsonytomaj – április 2.
A Borbarangolás a szezonon kívüli időszakban szervez borvacsorákat változatos helyszíneken, amik közül most kettőt ajánlunk nektek. Április 2-án, szombaton a háziasabb
ételekért és a közvetlenebb vendéglátásért érdemes meglátogatnotok a Borbély Családi Pincészetet, ahol Borbély Tamás mesél nektek a családról, a különböző hagyományokról, titkokról. Gabriella helyi alapanyagokból készített
fogásai mellé hét bort kínálnak. A jó hangulat, az igazi házi koszt és a vendégek iránti szeretet garantált.
A
borvacsora ára 13 000 Ft. Még több infót a weboldalon és a Facebookon
találtok.
Borbarangolás a Borbarátok FATA vendéglőjében, Badacsonytomaj – április 23.
Április 23-án, szombaton a Borbarátok vendéglő FATA Pincében
8 tételbe kóstolhattok bele, olyan menüsor mellett, ami többek között kacsatöpörtyűhabot, libamájat, szarvasgerincet és balatoni sajtválogatást is tartalmaz. A Borbarátok története egészen 1927-re nyúlik
vissza, amikor Fata István megvásárolta a birtokot. A föld, a bor, a szőlő
és a vendéglátás iránti szeretetet unokái, dédunokái is
megörökölték, akik máig termesztik a kéknyelűt, az olaszrizlinget,
a szürkebarátot és a muskotályt. A tányérokon és a poharatokba töltve is izgalmas aromákkal találkozhattok.
A vacsora ára 13 900 Ft. Április 23–29. között próbálhatjátok ki a helyet, akár szállással egybekötve. Egyeztessetek előre időpontot! További részleteket a Facebookon és a weboldalon olvashattok.