Keresés EN

Szerencsére egyre több minőségi büfével találkozunk a Balaton partján. Ennek egyik ékes példája az északi parton, Tihanytól nem messze fekvő fövenyesi strandon található: a Kalóz friss alapanyagokból készült egyszerű és ötletes ételeket kínál: a grill látványkonyhában olyan finomságok készülnek, mint a töltött lepények, a híres-neves harcsa fish & chips, házi burgerek, mustárban érlelt marhabélszín vagy harcsanyárs. A naponta változó menüben egyébként leveseket, salátákat csíphetünk el, bár mindezt egy kicsit magasabb áron a strandon megszokottnál.

A finom ételek mellé helyi borok és szörpök (levendula, rózsa stb.) dukálnak, de csapolt söröket és jófajta pálinkákat is találunk itt. Ha már hangulat, külön pluszpontot érdemel a raklap-bútorokból összeállított chillterasz, illetve ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Kalóz gyakorta ad helyet kulturális eseményeknek és koncerteknek

Tipp: Az aktuális kedvenc az oldalassal töltött, Fekete Vitorlás nevű burger, ami a fekete bucijáról kapta a nevét.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A