A Tihany és az Örvényes közötti, mintegy 3,3 km-es szakasz újult meg a Balatoni Bringakörön.

Az idei szezonban már korszerű körülmények fogadják a bringásokat a Tihany és az Örvényes közötti, mintegy 3,3 km-es bicikliúton. Ezen a szakaszon teljesen új gyalog- és kerékpárút épült, valamint 18 fát ültettek el az utak mentén, adta hírül weboldalán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A 71. sz. főúti átvezetés biztonságosabbá vált, irányonkénti sárga villogók, burkolati prizmák és figyelmeztető táblákat helyeztek ki. Ezen a szakaszon egy kerékpáros forgalomszámláló berendezést is üzembe helyeztek, amelynek célja a kerékpáros szokások feltárása, a napi kerékpárforgalom meghatározása a hatékony üzemeltetéshez. A tihanyi szakaszon két leromlott állapotú faszerkezetű kerékpáros hidat is elbontottak, helyükre új vasbetonszerkezetű kerékpáros hidat építettek.

A 205 km hosszú Balatoni Bringakör útvonalán 2019 tavasza óta 108 km újult meg, jelenleg 6,2 km-en zajlanak a kivitelezések, további 86,8 km-en tervezési és előkészítési munkák vannak folyamatban (egyedül egy 4 km-es vonalat nem érintenek a fejlesztések). Azt ígérik, a bringakör lényegesen komfortosabbá és biztonságosabbá fog válni. 

Címkék