Kihirdették az Év Balatoni Háza 2021 verseny győzteseit, a frissen díjazott épületek Csopakon, Pécselyen és Balatonfenyvesen találhatók.

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) a Balatoni Szövetséggel együttműködve 2021-ben negyedik alkalommal hirdette meg az Év Balatoni Háza építészeti pályázatot, melyre három kategóriában lehetett jelentkezni: az év balatoni lakóháza, az év balatoni középülete, az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete.

Az Év Balatoni Lakóháza 2021-ben az Ujj Mészáros Krisztina által tervezett csopaki lakóház és kávézó lett, az Év Balatoni Gazdasági Épülete a pécselyi Balogh Pincészet (felelős építész: Cserháti-Czene Andrea), az Év Balatoni Középülete pedig a balatonfenyvesi Gyermektábor (felelős építész: Dénes György).

A Balatoni Szövetség különdíját a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont kapta (felelőstervező: Mezei László). A Magyar Építész Kamara különdíja a balatonboglári Kultúrház felújításáért osztották ki (Felelőstervező: Pór Péter). A Zala Megyei Építész Kamara különdíját pedig a hévízi Carbona társasház (felelős tervező: Bánfalvi Koppány) kapta.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kapott helyet.

Forrás: hirbalaton.hu

Címkék