Strandoló tömegekkel nem csak nyáron találkozhatunk a Balatonnál: a szilveszteri megmártózás után jön a tavaszköszöntő csobbanás, de Balaton-átúszást is szerveztek a most következő hétvégére.

Az időjárás miatt többszörösen elhalasztott téli Balaton-átúszást március 20-án, a csillagászati tél utolsó napján rendezik meg. A 2020-as 1. Téli Balaton-átúszás után most második alkalommal szeretnék, hogy hagyománnyá váljon ez a program is.

Az átúszás történhet teljes távon (vagy annak egy részét teljesítve), illetve 2, 3, vagy 4 fős váltó csapatban. A rajt Szántódrévnél lesz vasárnap 10 órakor, a cél pedig Tihanyrévig leúszni a 1250 méteres távot. Az eseményen csak már kvalifikált úszók (illetve azok, akiknek van más nemzetközi hidegvizes versenyről referenciájuk) vehetnek részt – írják a szervezők Facebook-posztjukban.

Csobbanni is lehet

Keszthelyen tavaszköszöntő csobbanást szerveznek a víz világnapja alkalmából március 19-én, szombaton 14 órától a városi strandon. A csobbanáson mindenki saját felelősségére vehet részt. Az eseménnyel a jeges fürdőzést szeretnék népszerűsíteni.

Legutóbb 2021. december 31-én lepték el a bátor fürdőzők az ábrahámhegyi strandot, az óévbúcsúztató mártózáson közel százan vettek részt a helyi önkormányzat, vállalkozók, borosgazdák és magánszemélyek támogatásával.

Címkék