Már a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start.

Az előszezoni menetrend szerint május közepétől Budapestről félóránként elérhető vonattal Balatonfüred, Siófok és Fonyód, de az ország más területeiről is könnyebb lesz eljutni a tóhoz. Az előszezoni hétvégi napokon közlekedik már a Jégmadár expressz is, így emeletes KISS motorvonaton lehet utazni Szob és Fonyód között, Pécs és Keszthely között pedig naponta közlekedik egy vonatpár.

Pünkösdtől megújult étkezőkocsikkal találkozhatnak a balatoni InterCity járatokon az utasok. Májustól 34 balatoni állomáson, megállóhelyen válik egyszerűbbé és gyorsabbá a jegyvásárlás a kihelyezett jegyautomatákból. Az elmúlt években megháromszorozódott a vasúti szolgáltatást igénybe vevő kerékpárosok száma miatt pedig az előszezoni menetrendben is megerősített kerékpárszállítási kapacitással várják az utasokat.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyek nemcsak a vonatokon, hanem több, a tó körül közlekedő Volánbusz-járaton is felhasználhatók, ettől az évtől még több buszjáratot lehet a jegy kiváltásával igénybe venni. 

Forrás: MTI  

Címkék