Szombattól 41 strandon vehetünk részt a Mozdulj Balaton! ingyenes, szervezett sportprogramjain.

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, amelyen nyolc héten át ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket. Ezek az alkalmak többnyire szombatonként lesznek, strandonként eltérően, de jellemzően 14 órai kezdettel.
 
„Az idei cél, hogy minden csatlakozó strandon legyen szabadtéri pingpongasztal, és az öt vízi sporteszközből legalább négy” – mondta a Mozdulj Balaton! főszervezője, Ács Lajos. A legnépszerűbb sportágaknak eddig a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fittgépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is.

A csatlakozó települések többnyire egy-egy strandjukkal neveztek be a programba. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken, Balatonszemes, pedig a települések közül elsőként, harmadik strandjának felvételét is kérte. Tavaly 39 ezren regisztráltak a szervezett eseményekre, de ennek többszöröse használja a telepített sporteszközöket, amelyek a hét minden napján ingyenesen hozzáférhetők.

A csatlakozott strandok listája és a helyi szervezők elérhetősége hamarosan felkerül a mozduljbalaton.hu honlapra. A programsorozat a hagyományos vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 27-én.


Forrás: MTI 

Címkék