Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatunk augusztus 5. és 14. között a Garten Balatonon.

Negyedik alkalommal rendezik meg az északi part négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált, melynek célja, hogy a kortárs képzőművészetet középpontba állítsa és a vizuális művészeteket bemutassa a Balaton partján nyaralók és a helyiek számára. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatunk augusztus 5. és 14. között.

A vásárt és a kiállításokat számos társművészeti, ismeretterjesztő és edukatív program követi. A pódiumbeszélgetéseken gyűjtők, művészeti menedzserek és kurátorok vitatják meg egymással a képzőművészet legaktuálisabb kérdéseit és tartanak tárlatvezetéseket is. Lesz kertmozi dokumentum- és játékfilmekkel, a koncerteken pedig Cseh Tamás-dalokat és Tandori-verseket is hallhatunk, de a költő ritka lemezgyűjteménye is előkerül.

A részletes programot itt találjátok, a Facebook-eseményhez pedig itt tudtok csatlakozni. A Garten Kortárs Művészeti Alapítvány szakmai együttműködő partnere a Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány. Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

Címkék