54. alkalommal rendezték meg a Kékszalag vitorlásversenyt: július 14-én, ma reggel 516 hajó legénysége áll rajthoz, a fedélzetükön 2520 vitorlázóval. Képgaléria a versenyről.

A vitorlások mintegy 160 km-es távot tesznek meg Európa legrégebbi tókerülő versenyén. A rajt- és célvonalat – mint minden évben – a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki. Az első pályajel északkeleti irányban, Balatonkenese előtt található. Ezt elhagyva a hajók a déli part legnagyobb települése, Siófok felé haladnak. Innen a Tihanyi-szoroson át hajózva a Balaton délnyugati csücs­kében Keszthely a következő állomás, ahonnan már újra északkeletnek, azaz visszafelé hajóznak a Balaton hosszában, hogy elérjék a balatonfüredi célt – olvasható a versenyleírásban.
 
A Balaton keleti medencéjében, ahol fotósunk, Hirling Bálint is járt, élénk, az egész medencét átfújó 30-35 km/h délnyugati irányú szél fújt, ez a szélerősség jól látszik néhány fotón is. 7 óra 13 perc 21 másodperces rekordidővel az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztese a Raiffeisen Fifty-Fifty, Józsa Márton hajója lett, osztotta meg a Kékszalag Facebook-oldalán.

Címkék