Új POKET-kötet jelent meg a Balatonról, melyet már Tihanyban is beszerezhetünk a legújabb automatából.

Július 14-én, szombaton adták át a legújabb POKET-automatát a tihanyi kikötőben. Az átadás egy teljesen új, balatoni témájú kötet bemutatója is volt egyben: a Fénytörésben – Kortárs magyar Balaton című kötetet a POKET alapítója, Vecsei H. Miklós a könyv egyik szerzőjével, Ugron Zsolnával és a szerkesztővel, Asztalos Emesével együtt mutatták be.

A Fénytörésben – Kortárs magyar Balaton egy olyan verses- és novelláskötet, amelyben a kortárs magyar irodalom szerzői írták meg a legtágabban értett Balaton-élményeiket. Az írásoknak a „Balaton” hívószaván kívül egy, az írók által választott tárgy ihletésében együtt készültek. 

A kötet megjelenését a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja. 

A POKET-ről

A POKET a Vecsei H. Miklós ötlete alapján létrejött zsebkönyvprojekt, amelynek során zsebkönyvautomatákat helyeznek el Magyarország forgalmas helyein. Az automatákból okostelefonméretű zsebkönyveket vásárolhatunk 1500 forintos áron, klasszikus és kortárs címekkel. Az első, balatoni témájú kötet A Kisded tenger néven jelent meg 2021-ben. POKET-automatát (és hozzá kapcsolódó programokat) találunk 10 napon keresztül az idei Művészetek Völgyén is.

Címkék