A salföldi Bányában, a Káli-medence gyönyörű tájába organikusan illeszkedő kulturális eszem-iszom szabadtéri helyszínén mindig történik valami izgalmas. Ez idén nyáron sincs másképp, júliusban és augusztusban is szuper zenei programok várnak ránk. A Káli-medence zenészei és az általuk meghívott művészek – karnyújtásnyira a közönségtől – beavató koncertekkel készülnek, amelyeken a zenei alkotófolyamatokba is betekintést nyújtanak, sőt zenei workshopokon és hangszeres oktatáson is részt vehetünk. A középpontban a jazz áll, de társműfajok és olykor távolinak tűnő társítások is előfordulnak majd.

Július 29–30. / MINE FESZTIVÁL

Július 29-én és 30-án a MINE FESZTIVÁL workshop- és koncerthétvégének ad helyszínt a salföldi Bánya, ahol a zirci és a révfülöpi performerek lesznek a kiemelt közreműködők a Muriel és A Bence kalandjai formációkból. Kóródi Tamás (Deniz) gitáros és Jancsovics Máté dobos (Punnany Massif) pénteki kurzusán Döbrösi Laurával és Szirmai Gergellyel zenélnek együtt, szombaton pedig Szeifert Bálint vezeti be a résztvevőket a basszusgitár karakterében rejlő lehetőségekbe. 

További infó itt

Augusztus 12. / Vázsonyi János koncertsorozata: Montanaro-tangók

Augusztus 12-én, pénteken 20 órától Vázsonyi János koncertsorozatát, a Montanaro-tangókat élvezhetjük a Bányában. Móser Ádám tangóharmonikával és Tóth Bernát Réka gitárral ül le Vázsonyi János mellé, és közösen egy újabb műfajról rántják le a leplet a közönség előtt. 

Augusztus 17. / Dorombworkshop

Augusztus 17-én, szerdán 18 órától dorombworkshoppal készülnek a szervezők a Bányában. Talán meglepően hangzik, de a doromb az egyik legelterjedtebb hangszer a világon. Sok népcsoportnál hasonló hagyománya van, mint a furulyának vagy a dob valamilyen formájának. A Szentbékkállán élő Paizs Miklós kurzusán bárki megtanulhatja a hatékony és helyes hangindítást és a pengetés különböző módjait.

További infók itt

Címkék