Az Fonyód–Csisztafürdő közötti, 10 km-es bicikliút összeköti majd a Balatoni Bringakört a Buzsák–Somogyvár szakasszal, Tapolcáról pedig egy 9 km-es szakaszon szintén elérhetjük a Szigligetnél bekapcsolódó bringakört.

Megkezdődött a Fonyód-Csisztapuszta (Csisztafürdő) közötti, a Balatoni Bringakörhöz csatlakozó mintegy 10 kilométer hosszú bicikliút kiépítése. A várhatóan jövőre elkészülő kerékpárút összeköti majd a Balatoni Bringakört a Buzsák-Somogyvár között tavasszal átadott bicikliúttal. A beruházás első ütemeként a Fonyód és az M7-es autópálya közötti 2,8 kilométeres szakasz újulhat meg. Az építkezés miatt szeptembertől várhatóan november végéig teljesen lezárják az utat a forgalom elől.

A kerékpárút másik két szakaszának is megvan már az építési engedélye: az egyiken Fonyód belterületi részén, a bélatelepi kempingtől épül ki a bicikliút – részben kijelöléssel, részben új út megépítésével –, amely összeköti majd a csisztai utat a Balatoni Bringakörrel. A másik, utolsó szakaszon az M7-es autópálya és a Csisztafürdő közötti útszakaszt fejlesztik.

Az autópálya feletti felüljáró és rávezető útszakaszokat két forgalmi sávos aszfaltburkolatú útpályával, vezetőkorláttal, hídkorláttal építik meg. A kerékpárút-fejlesztés során a Fonyód Fő útjától Csisztáig tartó 5 kilométeres szakasz 4 méter szélesen a legmagasabb kategóriájú mezőgazdasági útnak megfelelő aszfaltburkolatot kap, hiszen továbbra is biztosítani fogják rajta a mezőgazdasági gépek közlekedését és a gépjárműforgalmat.

A Szent György-hegynél is épül új szakasz

9 kilométer hosszú kerékpárút épül Tapolca és Szigliget között is, a nyomvonal Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, majd a Szent György-hegyet északról megkerülve ér ki a raposkai téglagyárnál. Ott a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén a meglévő úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig a lápos területen, földúton fut a nyomvonal, ami a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvonalat és a Balatoni Bringakört. Ez a szakasz a korábbi hírek szerint akár idén év végére is elkészülhet.

Forrás. MTI, Magyar ÉpítőkVEOL

Címkék