Szeptember 3–4. között a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva szervezik meg az első Vöröstói Játékfesztivált két Balaton-felvidéki település, Vöröstó és Barnag terein és kertjeiben.

Az új fesztivál a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva eleveníti fel a játszás örömét. A szeptember 3–4. között tartó programok hagyományos és innovatív játékok keverékéből állnak össze, hogy mindenkit érhessen sikerélmény és meglepetés. Ami biztosan lesz: petanque, matchbox-verseny, e-bike kincskereső, lavosball, valamint koncertek és előadások.

A településekhez több évtizede kötődő vöröstói lakók esténként az összeérő kertek alatt gyűltek egybe, hogy együtt fedezzék fel újra a közös játék örömét – ezt szeretnék most szélesebb körben is megmutatni. Tóth Benedek, a fesztivál programigazgatója már egy évtizede szervez Vöröstón petanque versenyeket, így számára adta magát, hogy a település legyen a játékfesztivál egyik helyszíne.

A Vöröstói Játékfesztivál reklámvideójában Szabó Győző mutatja meg, hogyan érdemes felnőttként játszani: 

A fesztiválra főképp olyan felnőtteket várnak, akik szeretnék megtapasztalni a közösségi játék élményét, utat engednének a bennük rejlő kreativitásnak és felfedeznék a Balaton-felvidéki falvak rejtett kincseit. De természetesen a gyerekek is találnak megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket, amelyekhez a szülők is bátran csatlakozhatnak.

A fesztivált a Hangvető szervezi a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával. Még több infót itt találtok.

Címkék