Októberben Balatonfüreden száll vízre a 49er, a 49er FX és a Nacra17 vitorlások U23-as korosztálya.

Október 13-án kezdődik a 49er, 49er FX és a kéttestű Nacra17 osztályok U23-as Európa-bajnoksága Balatonfüred új kikötőjében, a Kékszalag portban. Ezeknek az olimpiai osztályoknak Magyarországon eddig még nem volt nemzetközi versenye.

A junior versenyeken általában a 49er osztályban 60-80 hajó szokott elindulni, az FX-ben 40-50 egységgel versenyeznek. A Nacra osztály esetén a szervezők remélik, összejöhet egy tíz hajós mezőny.

„A nyár közepén lett hivatalos, hogy az Európa-bajnokságot eredeti helyszínén nem tudják megrendezni, így új pályázatot írtak ki, amelyen rajtunk kívül egy spanyolországi helyszín aspirált. Végül a BYC nyerte el a rendezés jogát, ami nagy öröm és megtiszteltetés, de egyben teher is, hiszen jóval kevesebb idő állt rendelkezésre a felkészüléshez, mint egy normál időben elnyert rendezés esetén” – mondta Böröcz István versenyrendező, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója.

Az Európa-bajnokság megnyitója és az első versenyzői meeting október 12-én lesz, a futamok másnap, 13-án kezdődnek. A verseny selejtezőkre és döntő futamokra bomlik, a döntő futamokat a tervek szerint október 15-én és 16-án rendezik, majd aznap a díjkiosztóval zárul az Európa-bajnokság. 

Címkék