Egy tucat sportolási lehetőség közül választhatunk Balatonfüred legújabb szabadidőparkjában. A Forrás Sportparknak része lesz egy Tündérkert nevű, háromszáz őshonos gyümölcsfával beültetett park is.

A Forrás Sportparkban fedett teniszpályák, terepkerékpár-élménypálya, 800 méteres rekortán futópálya, műanyag oktatósípálya és hófánkpálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark és játszóterek is helyet kapnak – olvasható a Balatonfüred.hu-n. Az új szabadidőparkban sporteszközök bérlésére is lesz lehetőség, de épül öltöző vizesblokkokkal és közösségi hely is. 

Oktatók segítségével lehet majd a síelést és a snowboardozást tanulni, de készül hófánkpálya is. A sípályák várhatóan már idén novembertől hétvégente használhatók lesznek. A projekt része egy Tündérkert nevű közpark létrehozása is, ahol a tervek szerint közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakó helyeket is kialakítanak.

A 3,5 hektáros területen a sportolási lehetőségek a tansípálya kivételével ingyen vehetők majd igénybe egész évben. A látogatókat egy 60 férőhelyes parkoló várja.  

Címkék